stappenplan

Hoe plaats ik een deurspion?

Om je huis te beveiligen kan je de deuren uitrusten met speciale sloten, veiligheidsscharnieren of dievenklauwen of je kan ramen plaatsen met inbraakvertragend glas. Voor je eigen veiligheid en die van je huisgenoten is ook de deurspion nog steeds een handig hulpmiddel.

Een deurspion is het kleine gaatje met een lens erin dat je op voordeuren (zeker in films) aantreft. Bedoeling is dat je via de deurspion kan zien wie er aan de andere kant van de deur staat.

stap 1

Positie aftekenen

Bepaal de meest geschikte positie voor de deurspion. Hou niet alleen rekening met je eigen lengte, maar ook met die van je huisgenoten.

Je plaatst de deurspion beter een beetje te laag dan te hoog.

Duid de positie op de deur aan en boor een gaatje door de deur met een dun houtboortje. Het is belangrijk dat je perfect recht boort.

Gebruik nu een speedboor om het gat op maat uit te boren. Raadpleeg de verpakking voor de juiste boordiameter. Boor het gat voor de helft in de deur tot de centerpunt van de speedboor er aan de andere kant uitsteekt. Boor het gat langs de andere kant helemaal uit om te vermijden dat het hout versplintert.

stap 2

Deurspion aanbrengen

De deurspion bestaat uit twee delen die je langs beide kanten van de deur moet aanbrengen.
Schuif eerst het lensstuk aan de buitenkant van de deur door het gat en het kraagstuk vanaf de binnenkant. Schroef de twee delen in elkaar.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (2)

Meer klusadvies

Tutorial - Deuren - Hoe plaats ik een cilinderslot? - Thumbnail
Hoe plaats ik een cilinderslot? stappenplan
deurklink-vervangen-stap6-gamma
Hoe vervang of monteer ik een deurklink? stappenplan
Tutorial - Deuren - Hoe plaats ik een binnendeur? - Thumbnail
Hoe plaats ik een binnendeur? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in