stappenplan

Hoe isoleer ik een muur met glaswol?

Als je het dak hebt geïsoleerd, zijn de muren een logische volgende stap. In dit filmpje tonen we hoe je met een houten frame en glaswol een hele zolderverdieping inpakt.

Tip!

Kies de breedte van de balken in functie van hoe dik je wil isoleren. Het is de bedoeling dat het isolatiemateriaal netjes in het frame past.

stap 1

Plaats de vloerplanken

Leg de basis van het muurframe door de nodige planken tegen de vloer te bevestigen. Gebruik een aangepast boor en zet de planken vast met nagelpluggen. Bevestig een extra plankje waar er verticale balken komen.

stap 2

Zet de zijkanten vast

Maak de zijkant van het frame. Zorg ervoor dat de planken overal waterpas staan.

stap 3

Bevestig de verticale balken

Vul het basisframe op met verticale balken tegen de muur. Zaag de planken in verstek voor een mooie aansluiting met de nokbalken van het basisframe.

Tip!

Maak de afstand tussen deze balken enkele centimeters smaller dan de breedte van je isolatierol. Zo vermijd je heel wat snijwerk!

stap 4

Plaats de glaswol tussen de balken

Versnij de glaswol op maat en duw hem tussen de planken. Niet de spijkerflensdekens vast. Vul zo het volledige kader op.

stap 5

Plak de naden af met tape

Plak de naden tussen de verschillende stroken af met aluminiumtape. Zo zorg je ervoor dat alles luchtdicht is afgewerkt.

Benodigdheden

Meer klusadvies

Klusadvies - isolatie - Muur isoleren - Binnenmuur isoleren - Afbeelding
Hoe isoleer ik een binnenmuur? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Muur isoleren - Buitenmuur langs binnen isoleren - Afbeelding
Hoe isoleer ik mijn buitenmuur van binnenuit? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in