stappenplan

Waarop moet je letten bij het kiezen van kunstgras?

Moet het gras er bij jou altijd groener uitzien dan bij je buurman? Dan is kunstgras de perfecte oplossing. Eenmaal het ligt, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Je gras ziet er altijd fantastisch uit en is bijna niet te onderscheiden van echt gras. Let wel, er bestaan verschillende soorten en kwaliteiten in kunstgras. Wij gidsen je door het aanbod.

Welke soorten kunstgras zijn er?

Kunstgras bestaat in twee vormen: grastapijt of grasmatten in diverse breedtes.

Grastapijt

Grastapijt wordt verkocht op een rol en is perfect geschikt voor kleinere oppervlakten, zoals je terras of balkon. Omdat er geen sprieten in het grastapijt zijn aangebracht, is het erg comfortabel om (blootvoets) op te lopen. De poolhoogte varieert tussen 2 en 5 millimeter. De bodem is voorzien van een antisliplaag en het tapijt is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Handige drainage-gaten zorgen ervoor dat regenwater niet blijft staan.

Bij Gamma verkopen we twee variëteiten: Cumbria en Wales.

Grasmatten

Grasmatten kunnen speciaal op maat gemaakt worden voor jouw tuin. Het is kunstgras met realistisch uitziende grassprieten. De zachtheid van het kunstgras wordt bepaald door de hoogte en dichtheid van de sprieten. Een grasmat gaat gemakkelijk zeven jaar mee en is net als een grastapijt onderhoudsarm.

Afhankelijk van de kwaliteit en uitstraling onderscheiden we bij Gamma vijf soorten kunstgras:

Select

Met een poolhoogte van 20 millimeter en een mix van groene en bruine grassprieten ziet het Select-kunstgras er bijzonder realistisch uit. Het is ideaal als sier- of speelgazon.
Ontdek het Select-aanbod

Ontdek het Select-aanbod

Milano

Milano wordt geleverd in rollen van 4 of 2 meter breed. Het kunstgras heeft een poolhoogte van 25 millimeter en ziet er dan ook bijzonder realistisch uit. Ideaal als speel- of siergazon, zelfs voor wie huisdieren heeft.

Ontdek het Milano-aanbod

Lissabon

Het Lissabon-kunstgras heeft een poolhoogte van 30 millimeter en bestaat uit een mix van lichtgroene en donkergroene grassprieten. Het wordt geleverd in rollen van 4 of 2 meter breed. Ook deze mat kan zowel als sier- en speelgazon gebruikt worden.

Ontdek het Lissabon-aanbod

Frankfurt

Het Frankfurt-kunstgras heeft een poolhoogte van 30 millimeter en bestaat uit een mix van lichtgroene en donkergroene grassprieten. Het wordt geleverd in rollen van 4 of 2 meter breed. Ook deze mat kan zowel als sier- en speelgazon gebruikt worden.

Ontdek het Frankfurt-aanbod
Berlin

Het Berlin-kunstgras heeft een poolhoogte van 35 mm en voelt extra zacht dankzij de hoge dichtheid van de sprieten. Deze kunstgrassoort bevat lichtgroene en donkergroene sprieten, waardoor het geheel er superstrak uitziet. Het Berlin-kunstgras is geschikt als sier- en speelgazon en wordt geleverd in rollen van 4 of 2 meter breed.

Ontdek het Berlin-aanbod

Meer klusadvies

Tutorial - Tuin - Wat is de prijs van kunstgras - Thumbnail
Wat is de prijs van kunstgras? stappenplan
kunstgras
Hoe moet ik kunstgras aanleggen? stappenplan
Tutorial - Tuin - Hoe moet ik kunstgras onderhouden - Thumbnail
Hoe moet ik kunstgras onderhouden? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in