stappenplan

Metselen

Zoek je naar de juiste verhouding zand/cement om je muur te metselen? Bekijk de handige stappenplannen om zelf eenvoudig aan de slag te gaan. Een muur van betonblokken of cellenbetonblokken metsel je gemakkelijk zelf.

Metselmortel maken op een mengplaat

Metselmortel maken op een mengplaat doe je makkelijk zelf. Metselspecie bestaat uit fijn zand, cement en water. Wil je weten hoe je de beste mortel maakt? Met dit stappenplan behaal jij het mooiste resultaat.

Bekijk het stappenplan

Mortel maken in een betonmolen

Met een betonmolen maak je alle soorten mortel, zonder enige moeite. Zelfs een kleine betonmolen volstaat om mortel te maken voor het metselwerk in en rond jouw woning.

Bekijk het stappenplan

Kant-en-klare metselmortel maken

Met kant-en-klare metselmortel bespaar jij jezelf heel wat tijd. Het enige wat je nog hoeft toe te voegen, is water. En hoe je dat precies doet, leggen we jou uit in enkele eenvoudige stappen.

Bekijk het stappenplan

Muur met bakstenen metselen

Een muurtje metselen is voor veel klussers geen onoverkomelijk probleem. Een goede metseltechniek is wel erg belangrijk.

Bekijk het stappenplan

Cellenbetonlijm maken

Je hebt weinig tijd of materialen nodig om cellenbetonlijm te maken. Deze lijm hecht zich heel sterk aan de cellenbetonblokken en is erg makkelijk te gebruiken.

Bekijk het stappenplan

Muur met cellenbetonblokken maken

Cellenbetonblokken zijn zeer geschikt om een scheidingswand te bouwen. De blokken zijn licht, thermisch isolerend en handig te verwerken. Bovendien is het mogelijk om cellenbetonblokken zowel te metselen als te verlijmen.

Bekijk het stappenplan

Muur met betonblokken metselen

Betonblokken zijn een populair bouwmateriaal bij doe-het-zelvers. Een muurtje metselen uit betonblokken is een haalbare klus, zelfs als je nog nooit een truweel in je handen hebt gehad. Dit stappenplan helpt je op weg.

Bekijk het stappenplan

Beton maken

Beton bestaat uit een mengsel van cement, zand en een toevoegsel of aggregaat. In dit stappenplan lees je wat de juiste mengverhouding en het geschikte toevoegmiddel is voor de meest voorkomende toepassingen van beton.

Bekijk het stappenplan
Dit stappenplan komt voor in