stappenplan

Hoe plaats ik een plagyp s plafond?

Een Plagyp S plafond is de beste oplossing voor bevestiging onder houten balklagen. De profielen worden dan opgehangen met behulp van de speciale PH60 plafondhanger.

Plaatsen van een PlaGyp S plafond

Dit heb je nodig:

Bekijk hier het handige filmpje

Zo doe je het – Stap voor Stap

Stap 1

Teken de hoogte van het plafond af op de lange wanden met een laser of pasdarm. Verbind de aangebrachte tekens met een smetkoord.

Stap 2

Breng akoustische tape aan op de rugzijde van randprofielen en bevestig ze tegen de wanden. Let er op dat het lange been van het profiel naar boven ligt.

Stap 3

Span een koord tussen de randprofielen om de juiste hoogte van de plafondhangers te bepalen en bevestig de hangers langs het koord aan de zijkant van de houten balken. Begin op max. 10 cm van het randprofiel en maak de overspanning tussen de hangers in de lengterichting niet meer dan 125 cm.

Stap 4

Gebruik ook een touw om de rijen voor de plaatdragende profielen te bepalen. Laat daarbij maximum 50 cm tussen de rijen.

Stap 5

Plaats de plaatdragende profielen aan de plafondhangers. Gebruik eventueel verbindingstukken om de profielen te verlengen. Hou het profiel schuin om het in het randprofiel te schuiven en klik het vast in de plafondhangers.

Stap 6

Bevestig nu de platen dwars op de plafondstructuur. Begin in een hoek en schroef de platen goed aansluitend om de 25 cm vast met Gyproc schroeven.

Tip

Controleer altijd eerst of het plafond wel perfect haaks loopt. Is dat niet het geval begin dan niet meteen in de hoek maar op de plaats waar de tweede rij platen moet komen. Bevestig de platen vanaf hier wel mooi pas en snij de platen aan de zijkanten op maat bij.

Meer klusadvies

Tutorial - Plafonds - Hoe plaats ik wand- en plafondplanken? - Thumbnail
Hoe plaats ik wand- en plafondplanken? stappenplan
Tutorial - Plafonds - Hoe plaats ik een metal stud plafond? - Thumbnail
Hoe plaats ik een metal stud plafond? stappenplan
Tutorial - Plafonds - Comment réaliser un plafond PlaGyp D ? - Thumbnail
Hoe plaats ik een plagyp d plafond? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in