Verven met rollers

4 stemmen

Klusniveau: Eenvoudig

Benodigheden

Goed aangekocht gereedschap geeft voor 100% meer plezier bij het klussen. Je zal merken dat een besparing op je gereedschap alleen maar ergernis oplevert. De kleine winst die goedkoop gereedschap verstrekt gaat voor 75% weer verloren aan tijdsverlies, ergernis en een minder goed resultaat.
Gereedschap dat aangekocht wordt op basis van kwaliteit en goed onderhouden wordt, zal steeds garant staan voor kwaliteitswerk.

1.

Voor je begint te verven

Maak de rol voor je begint een beetje nat en laat hem daarna drogen. Op die manier verwijder je loszittende vezels en gaat de rol niet pluizen, hierdoor wordt de verf optimaal opgenomen.

2.

Breng de verf op de juiste manier op de rol

Giet wat verf in een verfbakje of verfemmer en laat  de rol daar lichtjes overheen gaan. Verdeel daarna de verf gelijkmatig over de rol door de rol eventjes over het verfverdeelrooster van het verfbakje te rollen.
 

3.

Na het verven

  • Wil je je klus eventjes stopzetten of 's anderendaags terug beginnen, dan volstaat het om de gebruikte verfrol in een plastic zak te steken of in aluminiumfolie te wikkelen en ervoor te zorgen dat er geen lucht bij kan.
  • Wil je na afloop van je verfklus de verfrollen bewaren voor een volgende keer?
  • Wring de verf uit de rol of gebruik een verfschraper
  • Spoel deze grondig uit met water en wring uit
  • Laat de rol al hangend drogen
  • Steek de rol in een plastic zak en bewaar hem op een droge plaats