tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

PIR-isolatie

35 resultaten
Bekijk de TOP 10

PIR-isolatie kopen bij GAMMA

Ontdek alle voordelen bij PIR isolatie, want PIR is veruit de beste isolatie als je duurzame isolatie koopt. Met PIR ga je makkelijk zelf aan de slag en ben je 100% beschermd tegen koude én vocht.

PIR-isolatie: voordelen

PIR is bijzonder goed isolerend. Met PIR isolatie van 10 cm bijvoorbeeld behaal je reeds een R-waarde van 4.50. Goed om weten is dat elke isolatie een zekere isolatiewaarde heeft, die in ‘R’ wordt uitgedrukt. Die waarde gaat bij het merk Isover tot wel 6, waardoor het materiaal je woning dus zeer goed beschermt tegen dergelijke invloeden. PIR isolatie is dus al sterk isolerend bij een dunne isolatieschil. Afhankelijk van je eisen maak je de wanden dikker. Voordeel is dat PIR krimpvrij is. Dankzij de tanden en groeven aan de zijkanten klik je deze stabiel in elkaar. Ook kies je de afwerking helemaal zelf, omdat deze isolatie bijzonder drukvast is. En nu het belangrijkste voordeel: PIR is 100% waterbestendig. Zeer geschikt dus voor de wisselende temperaturen en overvloedige neerslag. Zo koop je best ook PIR platen voor een waterdichte PVC, EPDM of bitumen dakbedekking. Roofing branden, kleven of mechanisch bevestigen: alles is mogelijk. Zelf isolatie plaatsen is dus heel eenvoudig, want de PIR isolatie platen kan je makkelijk versnijden. Ook is PIR drukvast, je mag er vrij op rondlopen en het zal niet vervormen! Zo ben je er écht zeker van dat PIR haar isolatiewaarde niet verliest. Moet je nadien terug op je plat dak om bijvoorbeeld bladeren op te ruimen: dan doe je dit probleemloos.

Topkwaliteit PIR-isolatieplaten

PIR-isolatie is een hardschuimisolatie die lijkt op PUR, maar naast bovenop de hogergenoemde voordelen ook nog eens sterk brandwerend is. GAMMA biedt een hele collectie PIR isolatieplaten, van verscheidene merken: XTRATHERM pakt uit bijvoorbeeld met platen in verschillende diktes en isolatiewaarden. De standaardafmetingen zijn 120 x 60 centimeter, en deze isolatieplaten worden voor zowel daken, vloeren en muren gebruikt. Recticel Fitforall is een collectie die vooral opvalt door de vele isolatieplaten met tanden en groeven aan alle zijden, waardoor je deze nog extra eenvoudig installeert en vastzet. Ook bij dit merk zijn uiteenlopende isolatiewaarden mogelijk. De Enertherm collectie omvat PIR isolatieplaten in verschillende diktes en waarden en is vooral geschikt voor het isoleren van vloeren. Schroef de platen eenvoudigweg vast aan elkaar en je vloer is meteen goed beschermd tegen temperaturen, vocht en nog veel meer ongewenste invloeden. Dankzij de hoge gemiddelde isolatiewaarde van deze top isolatieplaten ben je meteen zeker van een duurzame investering.

Online topkwaliteit PIR-isolatie bestellen? Extra voordelen tellen!

Ken je de nodige breedtes en lengtes van je dak, muren of vloer? Dan bestel je PIR isolatie platen, evenals alle isolatie om de platen perfect af te dichten. Als je vandaag voor 21.00 uur bestelt, heb je morgen alles in huis; extra handig dus bij heel grote bestellingen. Een goede voorbereiding is al de helft van al je werk. Ook vind je speciale kleefband, een multikit afdichtingsset, schroeven, rondellen en vele andere isolatie accessoires. Kortom, alles om zelf als een professional te isoleren, op zelfs de moeilijkst bereikbare plekjes. En laat je de isolatie over aan je vakman? Met een offerte-aanvraag ken je meteen de prijs voor een volledig waterdicht dak, muren en en vloeren volgens je wensen.

Maak je huis duurzaam, woon bewust en bespaar

Zelf je huis duurzamer maken? Dat doe je eenvoudig met het GAMMA-klusadvies. Zelf isoleren heeft daarom ook z’n voordelen. PIR-platen behouden namelijk hun sterk isolerend vermogen, waardoor je energiefacturen opmerkelijk laag zijn. Zo hou je naast warmte ook heel wat geld over op lange termijn. En heb je PIR-isolatie op je dak, dan vangt je dakbedekking meteen alle regen, koude en wind op. PIR-platen plaatsen op je hellend dak is bovendien heel eenvoudig, omdat je deze platen makkelijk kunt versnijden. Ook is PIR drukvast. Je mag er dus vrij op rondlopen en het zal niet vervormen! Zo ben je er écht zeker van dat PIR haar isolatiewaarde niet verliest.

Recent bekeken