Isolatieplaten kopen bij GAMMA

Renovatie of nieuwbouwplannen en isolatieplaten nodig? Koop jouw isolatieplaten en andere isolerende materialen eenvoudig bij GAMMA voor alle toepassingen in en rondom het huis. Je vindt bij ons advies voor de beste isolatieplaten en welke platen het meest geschikt zijn voor dak, muur of plafond. Je hebt ruime keuze aan voorzetwanden scheidingswanden, isolatieplaten voor zoldervloeren en materiaal voor de spouwen. Per isolatietoepassing vind je ook telkens de RD-waarde of isolatiewaarde terug.

EPS- of PIR-isolatieplaten?

PIR-isolatieplaten bestaan uit kunststof isolatiemateriaal. Ze zijn dun en licht en bevatten meestal een dampdichte laag. EPS is een soort piepschuimisolatie. Platen van EPS hebben een goede isolerende werking, zijn brandwerend en licht in gebruik. Wil je vochtige ruimtes zoals kruipruimtes of de badkamer isoleren? Dan zijn zowel EPS- als PIR-isolatie uiterst geschikt. Tip: de RD-waarde geeft de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolerende werking. EPS- en PIR-isolatieplaten worden vaak ingezet voor vloer- en gevelisolatie. Welke isolatie heb jij nodig voor jouw klus? Consulteer online onze handige keuzehulp voor alle soorten isolatiemateriaal.

Isolatieplaten voor jouw dak

PIR-isolatieplaten zijn naast andere dakisolatie geschikt om jouw dak te isoleren. Bestaande en nieuwe platte daken isoleren we vooral langs de buitenkant. Schuine of hellende daken isoleren we meestal langs binnen. We gebruiken daarbij PUR, PIR, PIF of minerale wol zoals glaswol of rotswol. Het dak maken we waterdicht met een dampscherm onder of boven de isolatie. De meeste isolatieplaten bevatten al een dampdichte laag. De eerste stap naar een goed geïsoleerde woning is de juiste dakisolatie. De meest geschikte isolatieplaten voor jouw dak koop je makkelijk online bij GAMMA.

Isolatieplaten: muur isoleren

Aan de slag met isolatieplaten om je muur te isoleren? Muurisolatie verhoogt je leefcomfort aanzienlijk, verbetert merkbaar de akoestiek in huis en draagt zijn steentje bij tot een lagere energiefactuur. Ook door het plafond te isoleren bespaar je energie. Dit gebeurt met een verlaagd plafond, opgevuld met isolatiemateriaal. Heb je graag advies over de beste isolatieplaten voor jouw project? Wil je isolatieplaten makkelijk online kopen? Bezoek onze webshop of kom naar de GAMMA-bouwmarkt in jouw buurt.

Recent bekeken