Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Tegelgereedschap

40 resultaten
Bekijk de TOP 10

Tegelgereedschap kopen bij GAMMA

Een mooie douche met mozaïek of natuursteen wandtegels: welk tegelgereedschap zorgt voor het mooiste eindresultaat? Voor elke tegel vind je in de webshop alle tegelgereedschap, namelijk: tegellijm, een menger, lijmkam en de tegels zelf. Ontdek hieronder extra benodigheden die jouw klus perfect afwerken.

Welke tegellijm kies ik?

Belangrijk bij de keuze van tegellijm is vooral de ondergrond. Betegel je een wand, dan gebruik je pastalijm, omdat deze lijm weinig druk aankan. Ideaal om dus je douchewand te betegelen. Groot voordeel van pastalijm is dat je deze kant-en-klaar kunt kopen. Naast pastalijm is ook poederlijm een optie, geschikt voor zowel wanden als vloeren. Deze poederlijm is makkelijker toepasbaar: je mag er druk op zetten en het zorgt ervoor dat je tegels heel goed uitdrogen.
Omdat vloertegels meer tijd nodig hebben om te drogen, is poederlijm dus ideaal. Alleen koop je poederlijm niet kant-en-klaar, maar stel je deze zelf eerst samen met een menger. Ga je buiten tegelen, dan heb je altijd poederlijm nodig – omdat pastalijm enkel voor binnen geschikt is. Belangrijk: een voorstrijkmiddel is soms een verstandige keuze. Hierdoor zuigt de ondergrond minder en hecht de tegellijm zich beter. Je hoeft enkel nog een voorstrijk te kiezen op basis van de ondergrond.

Plakspaan en schuurbord

Leg je vloeren, dan is ook cement en mortel nodig. Deze strijk je makkelijk uit met een plakspaan. Er zijn ook plakspanen verkrijgbaar met een gekartelde rand die je kunt gebruiken voor het aanbrengen van een lijmlaag. Heb je de cementmortel aangebracht, dan is het aan te raden deze eerst nog te schuren vooraleer je de tegels legt.

Tegels en tegelgereedschap eenvoudig bestellen

Alles samen wegen je tegels heel wat, evenals tegellijm, mortel en cement. Via de webshop kan je daarom op voorhand alle hoeveelheden berekenen en bestellen. Bestel je voor 21.00 uur, dan heb je morgen alles in huis.

Recent bekeken