inspiratie

Hoe richt ik een balkon of klein terras in?

Vrolijke planten in bloembakken, een klimplant langs de tussenmuur, mooie houten of rubberen terrastegels met een gezellig zitje! Met deze tips creëer je snel en gemakkelijk sfeer op je balkon of terras.

Tegels voor je balkon

Met aantrekkelijke tegels is de sfeer gelijk gezet! Voor je met de inrichting van je balkon begint, is het handig om te bepalen wat voor balkonvloer je wilt. Je kunt kiezen uit diverse soorten ondergronden zoals houten vlondertegels, kunstgras, betonnen tegels en hout composiet tegels.

Bekijk alle houten vlondertegels

Afscheiding voor je balkon

Creëer eenvoudig sfeer met een mat van riet, polyester, pvc, bamboe of wilgentakken! Gebruik de mat als afscheiding of ondersteuning voor je klimplanten. Je kan de matten eenvoudig bevestigen en op maat maken.

Bekijk alle balkonschermen

Tuinmeubelen voor je balkon

Zonder zitje geen terras! Bij een mooi ingericht balkon mogen passende tuinmeubelen niet ontbreken. Omdat je op een balkon beperkte ruimte hebt, is het handig om bijvoorbeeld voor praktische, plastic meubels te kiezen die je kunt stapelen. Of ga voor authentieke houten balkonsets die je in elkaar kunt klappen. Met slecht weer kun je zo'n set daardoor snel op een droge plek zetten of zelfs mee naar binnen nemen.

Bekijk alle balkonsets

Zonwering voor je balkon

Met een balkon of terras op het zuiden kun je heerlijk in de zon zitten, maar soms is het beter om je even terug te trekken in de schaduw. Met een smalle balkonparasol of een zonnescherm driehoek kun je toch buiten blijven zitten, zonder te verbranden. Balkonparasols zijn vaak 1,5 meter diep, waardoor je deze zelfs op een smal balkon kunt gebruiken. Een zonnescherm driehoek bevestig je aan de balkonreling en de muur.

Bekijk alle balkon zonwering

Tuinieren op je balkon

Omdat je op een balkon of klein terras niet veel ruimte hebt, kun je niet veel grote planten kwijt. Wil je toch een beetje groen creëren op je balkon? Dat doe je met verticaal tuinieren: kies bijvoorbeeld voor handige bloembakken die je aan de balkonreling kunt hangen of voor potten die je aan een rekje of een gaaspaneel aan de muur kunt bevestigen. Let ook op welke planten je kiest: staat er dagelijks veel zon op je balkon? Zorg er dan voor dat je planten niet uitdrogen. Planten die graag veel zon krijgen zijn lavendel, Lobelia of rozen. Heb je een balkon op het noorden en staat er zo goed als geen zon op? Ga dan voor planten die het ook goed doen in de schaduw, zoals varens of een klimop.

Bekijk alle bloembakken

Meer klusadvies

balkon-lattenwand-gamma-app
Shop the look: Minimalistisch balkon met hout inspiratie
kleine-tuin-inrichten-gamma-app
Een kleine tuin inrichten: tips & tricks inspiratie
balkon-houten-vlondertegels-gamma
Hoe leg ik een balkon met houten vlondertegels aan? stappenplan
Deze inspiratie komt voor in