keuzehulp

Welk deurslot kies ik om mijn huis te beveiligen?

Zijn jouw sloten toe aan vervanging? Goede deursloten zijn onmisbaar als je je huis wilt beveiligen tegen inbrekers. Een inbreker kan een oud slot vaak gemakkelijk forceren. Met een nieuw slot verklein je de kans op een inbraak. Bij GAMMA vind je verschillende soorten deursloten.

Soorten deursloten

Welke soorten deursloten zijn er en waar kun je deze voor gebruiken?

Cilinderslot

Een woning is nooit voor de volle honderd procent inbraakveilig, maar toch kan je diverse maatregelen nemen om mogelijke inbrekers het leven zuur te maken. Vervang je oude deurslot bijvoorbeeld door een cilinderslot, dat nagenoeg onmogelijk met een valse sleutel kan worden geopend.

Bekijk het assortiment

Insteekslot

Een vaak gebruikt voordeurslot is het insteekslot. Een insteekslot zit centraal in de deur. Bij een geïntegreerd insteek-cilinderslot wordt het slot in de zijkant van de deur geplaatst en geeft het bijpassende schild ruimte aan de cilinder. De dag- en nachtschoot van het insteekslot vallen in een bijpassende sluitplaat.

Bekijk het assortiment

Oplegslot

Oplegsloten komen vooral nog voor in oudere woningen. Oplegsloten worden op de deur gemonteerd. Op de deurpost komt de sluitkom van het slot. De binnen- en buitencilinder grijpen in elkaar en kunnen door de sleutel ronddraaien.

Bekijk het assortiment

Anti-inbraak deurketting

Wil je een extra beveiliging? Kies dan voor een anti-inbraak deurketting. Een deurketting plaats je op een deur. Zeker als het bestaande hoofdslot niet voldoet aan de gewenste kwaliteit is dit aan te raden, bijvoorbeeld bij een oud opzetslot.

Bekijk het assortiment

Meer klusadvies

soorten-alarmsystemen-gamma
Welke slimme inbraakbeveiliging kies ik? keuzehulp
Tutorial - Deuren - Hoe plaats ik een cilinderslot? - Thumbnail
Hoe plaats ik een cilinderslot? stappenplan
Tutorial - Deuren - Hoe plaats ik een deurspion? - Thumbnail
Hoe plaats ik een deurspion? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in