stappenplan

Hoe behang ik mijn Gyproc wand?

Dankzij de Gyproc Behangprimer wordt het makkelijker om je behang aan te brengen en ook om het ooit weer makkelijk te verwijderen.

Stap 1

Zorg altijd dat de Gyproc platen volledig droog, schoon en stofvrij zijn voor je ze afwerkt met verf of behangpapier.

Stap 2

Schuur eventueel bramen en oneffenheden weg met speciaal Gyproc schuurgaas.

Stap 3

Breng vervolgens eerst Gyproc behangprimer aan om de platen voor te behandelen. Hierdoor zal het behangpapier beter hechten aan de wand, en eventueel na verloop van tijd ook weer makkelijker af te stomen zijn.

Stap 4

Breng vervolgens het behangpapier aan volgens de richtlijnen van de fabrikant van het papier.

Tip

Wacht lang genoeg (2 à 3 dagen) voor je Behangprimer aanbrengt op de geplaatste platen. De voegen moeten volledig droog zijn, hard aanvoelen en wit uitgekleurd zijn.

Tip

Gebruik Gyproc Behangprimer alleen als je standaard behangpapier wilt gebruiken. Bij speciaal papier (bv. glasweefsel) is het niet nodig. Vraag raad in jouw GAMMA winkel.

Goed om weten! Zijn sommige muren van de kamer afgewerkt met pleisterwerk? Ook hierop kan je de Gyproc schildersprimer en behangprimer gebruiken!

Stap 5

Behang verwijderen van een Gyproc plaat: Wanneer voor het behangen gebruik werd gemaakt van behangprimer zal het papier makkelijk loskomen van de muur met behulp van een behangstomer.

Is dit niet het geval, gebruik dan een plamuurmes om het behangpapier te verwijderen. Ga voorzichtig te werk om de Gyproc plaat niet te beschadigen.

Eventuele beschadigingen kan je snel en gemakkelijk herstellen met Gyproc Plamuur of Plamuur Mix. Vergeet zeker de platen niet opnieuw te behandelen met behangprimer voor je opnieuw gaat behangen!

Meer klusadvies

Tutorial - Wanden - Hoe betegel ik mijn Gyproc wand? - Thumbnail
Hoe betegel ik mijn Gyproc wand? stappenplan
Tutorial - Wanden - Hoe schilder ik mijn Gyproc wand? - Thumbnail
Hoe schilder ik mijn Gyproc wand? stappenplan
Tutorial - Wanden - Hoe bepleister ik zelf mijn muur? - thumbnail
Hoe bepleister ik zelf mijn muur? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in