stappenplan

Hoe behang ik mijn Gyproc® wand?

Je Gyproc® muur afwerken met behang geeft een fraai resultaat. Voor je begint met behangen is het belangrijk om je gipsplaten eerst te behandelen met Gyproc® behangprimer. Zo kan je het behang gemakkelijker aanbrengen en is het later ook weer gemakkelijker te verwijderen.

stap 1

Laat de Gyproc® platen drogen

Zorg altijd dat de Gyproc® platen volledig droog, schoon en stofvrij zijn voor je ze afwerkt met behangpapier. Wacht lang genoeg na het voegen (2 à 3 dagen) voor je de Gyproc® behangprimer aanbrengt. De voegen moeten volledig droog zijn, hard aanvoelen en wit uitgekleurd zijn.

stap 2

Breng Gyproc® behangprimer aan

Breng Gyproc® behangprimer aan op de platen en strijk het goed uit met een verfrol. Laat de primer vervolgens minstens 2 uur drogen vooraleer te behangen.

stap 3

Behang de Gyproc® platen

Breng vervolgens het behangpapier aan volgens de richtlijnen van de fabrikant van het papier.

Behang van Gyproc® platen verwijderen
Wil je behang verwijderen van gipsplaten? Wanneer je vroeger Gyproc® behangprimer gebruikt hebt voor het behangen, zal het papier gemakkelijk loskomen van de muur met behulp van een behangstomer.

Is dit niet het geval en komt het oude behang moeilijk los, gebruik dan een plamuurmes om het behangpapier te verwijderen. Ga voorzichtig te werk en probeer de Gyproc® plaat niet te beschadigen.

Eventuele beschadigingen herstel je snel en gemakkelijk met Gyproc® Plamuur of Plamuur Mix. Vergeet zeker de gipsplaten niet opnieuw te behandelen met behangprimer voor je opnieuw gaat behangen!

Meer klusadvies

gyproc-schilderen
Hoe schilder ik mijn Gyproc® wand of plafond? stappenplan
gyproc-voegen-afwerken
Hoe werk ik de voegen van Gyproc® platen af? stappenplan
Tutorial - Wanden - Hoe herstel ik mijn Gyproc wand? - Thumbnail
Hoe herstel ik een gat in mijn Gyproc® wand of plafond? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in