stappenplan

Hoe werk ik Gyproc® binnen- en buitenhoeken af?

Om binnen- en buitenhoeken af te werken heeft Gyproc ook weer de perfecte oplossing in de vorm van de speciale Gyproc voegbanden.

Gyproc® binnenhoeken

Stap 1

Voor binnenhoeken breng je met een plamuurmes links en rechts van de binnenhoek Gyproc® ABA-Joint Mix of ABA-Joint aan.

Stap 2

Plooi de (voorgeplooide) papieren voegband voor binnenhoeken op de naad.

Stap 3

Breng hem aan in de met de voegspecie bestreken binnenhoek.

Stap 4

Druk met een plamuurmes de achter de voegband ingesloten lucht weg en verwijder het overtollige voegproduct links en rechts. Werk net zoals bij vlakke ABA-Voegen van boven naar onder en van onder naar boven. Wacht minimum 15 minuten en breng ten slotte een tweede laag voegspecie aan met een plamuurmes van 15 cm. Werk ook de andere zijden van de hoek (tussen de wanden en het plafond) op dezelfde manier af.

Tip!
Voor binnen- en buitenhoeken kan je ook Gyproc® flexibele voegband gebruiken. Door zijn betere stijfheid is deze makkelijker toe te passen. Je kan deze ook gebruiken om schuine hoeken tussen dak en wand uit te voeren.

Gyproc® buitenhoeken

Buitenhoeken kunnen worden beschermd met Gyproc® voegband voor buitenhoeken, flexibele voegband voor binnen- en buitenhoeken of AquaBead®.

Hanteer dezelfde methode voor het aanbrengen van voegband voor buitenhoeken en de flexibele voegband. Plooi de voegband langs de rillijn in het midden. Breng links en rechts van de buitenhoek Gyproc® ABA-Joint Mix of ABA-Joint aan en plaats de geplooide voegband tegen de voegspecie. Zorg ervoor dat bij de voegband voor buitenhoeken de metalen strips in de voegspecie geduwd worden. Werk verder af als een vlakke ABA-voeg.

AquaBead® is een sterk en schokbestendig hoekprofiel voor buitenhoeken dat op een andere manier moet aangebracht worden dan flexibele voegband of voegband voor buitenhoeken. AquaBead® is een hoekprofiel dat zelfklevend wordt na contact met water. Het bespaart je tijd en voegmateriaal én verzekert een kwaliteitsvol eindresultaat.

Stap 1

Knip het AquaBead® profiel op maat.

Stap 2

Gebruik een verstuiver om het profiel gelijkmatig te bevochtigen. Leg het profiel neer zodat de lijm er niet afloopt. Gebruik geen spons, zo veeg je de lijm weg.

Stap 3

Start bovenaan, houd gelijke afstand en stop beneden. Zorg ervoor dat je geen stukjes overslaat.

Stap 4

Wacht 30-60 seconden alvorens je het profiel kleeft. Het profiel moet kleverig aanvoelen.

Stap 5

Positioneer het hoekprofiel op de hoek van de Gyproc® platen en druk stevig aan.

Stap 6

Na +/- 20 minuten kan je de hoek verder afwerken met Gyproc® ABA-Joint Mix of ABA-Joint in 2 lagen waarvan de laatste laag breder is.

Meer klusadvies

gyproc-behangen
Hoe behang ik mijn Gyproc® wand? stappenplan
Tutorial - Wanden - Hoe betegel ik mijn Gyproc wand? - Thumbnail
Hoe betegel ik mijn Gyproc wand? stappenplan
gyproc-schilderen
Hoe schilder ik mijn Gyproc® wand of plafond? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in