stappenplan

Gyproc® voegen

Voor een egaal en mooi eindresultaat is het correct voegen van de geplaatste Gyproc® platen erg belangrijk. Met het voegsysteem van Gyproc® werk je de platen perfect af. Je kan kiezen uit poeders en voegpasta’s om het geheel mooi en strak af te werken.

Afhankelijk van de beginsituatie en het afwerkingsniveau dat je wilt bereiken zijn verschillende voegsystemen en bijhorende producten beschikbaar.

Gyproc® voegen afwerken met papieren of zelfklevende voegband

Met papieren voegband verkrijg je de beste voegafwerking, zowel qua sterkte als qua kwaliteit. Zelfklevende voegband pas je enkel toe op ABA-voegen en alleen als de voeg volledig ondersteund wordt door bv. een Metal Stud® profiel bij overlangse plaatsing.

Bekijk het stappenplan

Gyproc® hoeken afwerken

Om binnen- en buitenhoeken af te werken heeft Gyproc® ook de perfecte oplossing in de vorm van de speciale Gyproc® voegbanden en hoekprofielen.

Bekijk het stappenplan

Gyproc® kopse voegen afwerken

Een Gyproc® plafond geplaatst? Dan is het nu de beurt aan de afwerking. Voor een egaal en mooi eindresultaat is het opvoegen een belangrijke stap. De kopse voegen van een Gyproc® plafond zijn gelijkaardig af te werken als ABA-voegen, maar vereisen wat extra aandacht.

Bekijk het stappenplan

Voegen met poeder (Gyproc® ABA-Joint) of pasta (Gyproc® ABA-Joint Mix)?

Beide producten leveren dezelfde kwaliteit en afwerkingsgraad. Het verschil zit in de verwerkingstijd. ABA-Joint wordt na 4u hard, ABA-Joint Mix pas na 24u. Met het poederproduct kan je dus sneller werken, maar de pasta werkt makkelijker. Je kan er preciezer mee doseren waardoor je zuiniger kan werken. Een extra voordeel van de ABA-Joint Mix is dat je het product niet zelf moet aanmaken maar je het meteen kan gebruiken.

Bekijk alle voegproducten
Dit stappenplan komt voor in