inspiratie

Inbraakbeveiliging

Door je huis goed te beveiligen help je inbraken te voorkomen. Bovendien verklein je de kans op inbraken door ook op je eigen gedrag in en om het huis te letten. Hoe voorkom je een inbraak bij je thuis? GAMMA geeft je handige tips om inbraken tegen te gaan.

Slimme inbraakbeveiliging kiezen

Met een slimme inbraakbeveiliging heb je op elk moment controle over je woning, waar je ook bent. Bij een verdachte beweging rondom of in je huis krijg je dan automatisch een melding op je smartphone.

Bekijk de keuzehulp

Deurslot kiezen

Zijn jouw sloten toe aan vervanging? Goede deursloten zijn onmisbaar als je je huis wilt beveiligen tegen inbrekers. Een inbreker kan een oud slot vaak gemakkelijk forceren. Met een nieuw slot verklein je de kans op een inbraak.

Bekijk de keuzehulp

Cilinderslot plaatsen

Een woning is nooit voor de volle honderd procent inbraakveilig, maar toch kan je diverse maatregelen nemen om mogelijke inbrekers het leven zuur te maken. Vervang je oude deurslot bijvoorbeeld door een cilinderslot.

Bekijk het stappenplan

Tips inbraakpreventie

Door kleine veranderingen in je gedrag in en om het huis kun je de kans op een inbraak verkleinen. Volg deze tips:

  • Ramen en deuren sluiten als je weggaat: Al is het maar voor even, sluit alle ramen en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping.
  • Zorg voor een goed sleutelbeheer: Leen sleutels niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan je sleutelbos.
  • Laat licht branden: Laat ’s avonds of ’s nachts op diverse plaatsen licht branden wanneer je niet thuis bent.
  • Berg klimmateriaal op: Berg zaken als ladders, vuilniscontainers of tuinmeubilair altijd op of leg ze goed vast. Inbrekers kunnen dit gebruiken om op te klimmen.
  • Draai sloten altijd op het nachtslot: Is je voordeur niet op slot gedraaid? Dan kan een inbreker gemakkelijk met een bankpasje of een stuk plastic naar binnen.
  • Laat geen sleutel aan de binnenkant van je deur zitten: Een inbreker kan een raam intikken en daarna eenvoudig je deur openen. Of hij boort een gat in de deur en draait de sleutel om met een ijzerdraad.
  • Voorkom dat je huis een onbewoonde indruk maakt: Ga je op vakantie? Zorg dat binnengekomen post niet in het zicht ligt, laat je gras maaien, zet een auto voor de deur en vraag je buren op te letten.
  • Houd kostbaarheden uit het zicht: Kostbaarheden die van buitenaf zichtbaar zijn kunnen voor inbrekers een aanleiding zijn om te proberen in te breken in je huis.
Deze inspiratie komt voor in