stappenplan

Hoe breng ik radiatorfolie aan?

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Zeker bij een niet-geïsoleerde borstwering (het muurgedeelte onder het raamkozijn) gaat dan veel warmte verloren. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit probleem los je eenvoudig op met radiatorfolie.

Radiator opmeten
stap 1

Radiator opmeten

Meet de lengte en breedte van je radiator op. Als je radiator een dichte wandbeugel heeft, meet dan de afstand tussen de beugels.

Folie op maat knippen
stap 2

Knip de folie op maat

Rol de radiatorfolie uit en markeer met een rechte lijn de eerder opgemeten maat van je radiator. Teken vervolgens de juiste breedte af en knip de folie op maat. Controleer best even of de folie tussen de beugels past.

Tape op radiatorfolie aanbrengen
stap 3

Breng dubbelzijdige tape aan op radiatorfolie

Breng dubbelzijdige tape aan op de radiatorfolie. Plak zowel boven- als onderaan een strook dubbelzijdige tape voor een vlotte bevestiging. Maak vervolgens de beschermingslaag in de hoeken los om de folie makkelijk te bevestigen.

Radiatorfolie achter de radiator plaatsen
stap 4

Radiatorfolie achter de radiator plaatsen

Plak de folie vervolgens achter de radiator. Plak eerst de twee bovenste hoeken vast en verwijder de beschermingslaag van de tape, druk zacht aan voor een stevige bevestiging. Bevestig daarna de tape aan de onderkant van de radiator.

HR-Radiatorfolie op de radiator bevestigen

Radiatorfolie bevestigen met tape
stap 5

HR-radiatorfolie op de radiator bevestigen met tape

Knip allereerst de HR-radiatorfolie op maat. Plak onderaan de folie een strook dubbelzijdige tape. Maak vervolgens de beschermingslaag in de hoeken los en plaats twee wasknijpers onderaan de folie om het plaatsen makkelijker te maken.

Plak daarna een strook dubbelzijdige tape bovenaan op je radiator. Neem de radiatorfolie en plaats deze voorzichtig achter je radiator. Bevestig de folie eerst aan de onderkant en verwijder dan de wasknijpers. Span de folie op en bevestig deze op de tape bovenaan de radiator, druk zachtjes aan voor een goede hechting.

Radiatorfolie aanbrengen met magneten
stap 6

HR-radiatorfolie op de radiator bevestigen met magneten

Herhaal stap 5, maar gebruik deze keer magneetjes voor de bevestiging. Plaats de HR-radiatorfolie achter de radiator en bevestig eerst de bovenrand van de folie op de radiator met de magneetjes. Verwijder de wasknijpers en plaats vervolgens ook de magneetjes onderaan.

Benodigdheden

Meer klusadvies

radiator-ventilator-aansluiten-gamma
Hoe sluit ik een slimme radiatorventilator aan? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Tochtstrips plaatsen - Container
Hoe plaats ik tochtstrips? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Buisisolatie aanbrengen - Afbeelding
Hoe isoleer ik mijn verwarmingsbuizen? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in