stappenplan

Hoe breng ik radiatorfolie aan?

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Zeker bij een niet-geïsoleerde borstwering (het muurgedeelte onder het raamkozijn) gaat dan veel warmte verloren. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit probleem los je eenvoudig op met radiatorfolie.

Stap 1: Radiator opmeten

Meet de lengte en breedte van je radiator op. Als je radiator een dichte wandbeugel heeft, meet dan de afstand tussen de beugels.

Stap 2: Folie op maat knippen

Rol de radiatorfolie uit en teken een rechte lijn. Trek 2 centimeter van de eerder opgemeten lengtemaat af. Teken vervolgens de juiste breedte af en knip de folie op maat.

Stap 3: Tape op radiatorfolie aanbrengen

Haal de beschermingslaag los van de rol en plak deze op de radiatorfolie. Let hierbij op dat je ongeveer de helft van de tape uit laat steken.

Stap 4: Radiatorfolie achter de radiator plaatsen

Plak de folie vervolgens achter de radiator. Plak eerst de bovenrand vast en bevestig de tape daarna aan de onderkant van de radiator.

Radiatorfolie GAMMA 2mm 50x600 cm 90% reflecterend Radiatorfolie GAMMA 2mm 50x600 cm 90% reflecterend ecoCheque
(98 klantreviews)
Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd. Het is een goedkope en snelle energiebespar... Dankzij GAMMA radiatorfolie 600x50cm 3m² zorg je ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte va...
8.
99
Bekijk alles in radiatorfolie
GAMMA aluminiumtape 50 mm 5 meter
(11 klantreviews)
De aluminiumtape van GAMMA is geschikt voor het repareren van o.a. uitlaten, luchtkanalen en dakgoten. De tape is bestand tegen temperaturen tot 80°C. De tape is 5 meter lang en... De aluminiumtape van GAMMA is geschikt voor het repareren van o.a. uitlaten, luchtkanalen en dakg...
2.
19
Bekijk alles in aluminiumtape
GAMMA schaar roestvast 240 mm
(6 klantreviews)
Knip, knip: vind de schaar die bij je past! Deze roestvaste huishoudschaar van GAMMA is 24 cm lang, heeft ergonomische handvaten en is geschikt voor je dagelijkse knipklussen. G... Knip, knip: vind de schaar die bij je past! Deze roestvaste huishoudschaar van GAMMA is 24 cm lan...
13.
49
Bekijk alles in huishoudschaar

Benodigdheden

Meer klusadvies

radiator-ventilator-aansluiten-gamma
Hoe sluit ik een slimme radiatorventilator aan? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Tochtstrips plaatsen - Container
Hoe plaats ik tochtstrips? stappenplan
Klusadvies - isolatie - Buisisolatie aanbrengen - Afbeelding
Hoe isoleer ik mijn verwarmingsbuizen? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in