Kleine isolatiewerken uitvoeren

Is het huis al goed geïsoleerd en wil je de puntjes op de ‘i’ zetten? Of wil je klein beginnen met verduurzamen? Dan kan je aan de slag gaan met kleine isolatieoplossingen. Deze zijn gemakkelijk zelf te doen, kosten relatief weinig en je bespaart meteen op energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je verwarmingsbuizen. Of wat dacht je van radiatorfolie achter je verwarming plakken? Ontdek hier onze stappenplannen voor kleine isolatiewerken.

Hoeveel bespaar je met kleine isolatiemaatregelen?

Hoeveel je kunt besparen met kleine isolatiemaatregelen hangt natuurlijk van je persoonlijke situatie af. Ontdek de besparingscijfers voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik.

Bespaar nu

Buisisolatie aanbrengen

Je verwarmingsbuizen isoleren? Met slimme leidingisolatie voorkom je onnodige warmteafgifte van CV-leidingen en warmwaterleidingen.

Bekijk het stappenplan

PUR-schuim aanbrengen

PUR-schuim moet je als klusser in huis hebben. Het is een ruim inzetbaar hulpmiddel bij de afwerking van diverse montage- en isolatieklussen. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik.

Bekijk het stappenplan

Radiatorfolie aanbrengen

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit probleem los je eenvoudig op met radiatorfolie.

Bekijk het stappenplan

Tochtstrips plaatsen

Tochtstrips aanbrengen is een isolatietoepassing die je in eenvoudige stappen zelf kunt uitvoeren. Zo hou je de kou buiten en warmte binnen. Dit is goed voor je wooncomfort en voor je portemonnee.

Bekijk het stappenplan

Siliconenkit aanbrengen

Siliconenkit wordt gebruikt om kieren en naden af te dichten, zoals rond ramen, deuren, sanitair of andere openingen. Hoewel deze kieren misschien klein lijken, kunnen ze een grote impact hebben op de temperatuurregulatie en energie-efficiëntie van je huis.

Bekijk het stappenplan