stappenplan

Hoe installeer ik een Hydroblob regenwaterbuffer?

Een ondergrondse regenwaterbuffer of infiltratieblok zorgt voor meer opvangcapaciteit van regenwater in de tuin. Hiermee voorkom je overbelasting van het riool en zakt regenwater langzaam weg in de grond van je tuin. Een Hydroblob regenwaterbuffer installeren is gemakkelijk zelf te doen. GAMMA helpt je op weg.

Waarom een regenwaterbuffer installeren?

Tijdens extreme regenval raakt het riool overbelast en kan er sprake zijn van wateroverlast in de tuin. Met een infiltratieblok of regenwaterbuffer reguleer je de opname van regenwater in de grond van je tuin.

stap 1

Stap 1 – Bepaal de capaciteit en locatie

Voor je begint, bepaal je de benodigde capaciteit van je infiltratieblokken. Je kunt uitgaan van ongeveer 20 liter kratvolume per m2 dakoppervlak.

Het beste plaats je het systeem 2 meter bij de woning vandaan om wateroverlast in huis te voorkomen. Zorg ervoor dat binnen 2 meter van het systeem ook geen bomen staan; hun wortels kunnen voor schade zorgen.

stap 2

Stap 2 – Bepaal de aanlegdiepte

De aanlegdiepte is afhankelijk van de capaciteit van de regenwaterbuffer die je kiest. Voor een Hydroblob blok van 34 liter graaf je een gat van minimum 35 cm diep en 15 cm breed.

stap 3

Stap 3 – Plaats de Hydroblob regenwaterbuffer

Wanneer je het gat hebt gegraven met de juiste afmetingen, plaats je de infiltratieblokken in de grond.

stap 4

Stap 4 – Afdichten

Met de Hydroblob blokken heb je geen leidingwerk nodig. Heb je alle infiltratieblokken geplaatst? Dan vul je het gat rond de blokken gewoon op met zand, grind of grond.

Benodigdheden

Gereedschappen (2)

Meer klusadvies

regenton-installeren
Hoe plaats ik een regenton? stappenplan
regenpijp-afkoppelen
Hoe koppel ik mijn regenpijp af? stappenplan
waterdoorlatende-bestrating-thumb
Welke waterdoorlatende sierbestrating kies ik voor mijn tuin? keuzehulp
Dit stappenplan komt voor in