stappenplan

Hoe gebruik ik roze korrel om mijn tuin te bemesten?

Roze korrel is een meststof die rijk is aan voedingsstoffen en een snelle werking heeft. Vooral planten die behoefte hebben aan een oppepper zullen dankbaar zijn voor deze meststof. Roze korrel is ook te gebruiken voor je kamerplanten!

Welke planten bemesten met roze korrel?

Roze korrel kun je zowel aan kamerplanten als perkplanten, sierstruiken, coniferen, hagen, groenten of fruitbomen in de tuin of op het terras geven. De korrels zijn oplosbaar in water en dus heel handig om direct te geven bij het gietwater. Dit is vooral erg makkelijk bij potplanten in je tuin en in huis. Door de snelle werking van de meststof heeft de plant er direct voordeel van.

Waar bestaat roze korrel uit?

Roze korrel bevat veel voedingsstoffen voor een stevige groei en prachtige bloei. De verhouding stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) is 16-9-20, dat wil zeggen dat de meststof vooral veel stikstof en kalium bevat. Stikstof zorgt voor mooie groene bladeren en een goede bloei, en kalium voor stevigheid, bloei en vruchtvorming.

Wanneer bemesten met roze korrel?

Bemesten met roze korrel kan het hele groeiseizoen (maart tot en met september). Geef de roze korrels nooit op een zonnige dag of bij extreem hoge temperaturen. Bemest bij voorkeur vlak voordat het gaat regenen, dan komen de voedingsstoffen meteen bij de wortels terecht. Let er goed op, dat je niet te veel mest geeft. Hierdoor kunnen de wortels verbranden. Roze korrel is een snelwerkende meststof die circa 3 à 4 weken doorwerkt. Om de vier weken kun je dus bemesten met deze meststof. De exacte hoeveelheid en frequentie vind je op de verpakking van de meststof.

Samenstelling meststoffen

De belangrijkste voedingstoffen in mest zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Vandaar dat je de letters N-P-K ook vaak terugziet op de verpakking van meststoffen.

Stikstof is nodig voor de groei van de plant, fosfor voor sterke wortels en kalium voor stevigheid, bloei en vruchtvorming. Achter de letters staat een aantal cijfers, die geven het percentage van de voedingsstof in de desbetreffende meststof aan. Naast de drie letters N-P-K staat er soms ook Mg op de verpakking van een meststof. Dit staat voor magnesium. Deze voedingsstof zorgt voor de aanmaak van bladgroen en is dus zeker ook heel belangrijk.

Naast roze korrel is ook blauwe korrel een heel waardevolle meststof voor je tuin

Meer klusadvies

Tutorial - Tuin - Hoe gebruik ik de blauwe korrel bij het bemesten van mijn tuin? - Banner 2 image
Hoe gebruik ik blauwe korrel om mijn planten te bemesten? stappenplan
Tutorial - Tuin - Hoe verbeter ik de grond in mijn tuin? - Thumbnail
Hoe verbeter ik de grond in mijn tuin? stappenplan
composteren-gamma-app
Hoe moet ik composteren? stappenplan