keuzehulp

De juiste verf kiezen: hoe doe je dit?

Bij GAMMA kan je uit een ontzettend grote hoeveelheid verf kiezen, maar welke verfpot is nu écht helemaal de juiste voor je verfklus? Je wilt dat het resultaat zeer mooi oogt én dat je er vooral zolang mogelijk van kunt genieten. Daarom helpen we je om jouw ideale verf te kiezen!

De meest geschikte verf kiezen: dit is waar je best op let

Van mooi geverfde muren wil je jarenlang genieten … en gelijk heb je! Maar zodra je muren geschilderd zijn, verschijnen er vaak snel vlekjes op de muur. Daarom is het goed om watergedragen verf te kiezen, omdat deze verf makkelijk afwasbaar is. Slim gezien, niet? Elk vuil plekje was je dan makkelijk af zonder dat de verf loskomt.

Tip!

Je kunt je muren extra beschermen door in verschillende lagen te verven. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter je muren bestand zijn tegen krassen. Bij sommige verfmerken zoals Histor, Sikkens, Levis en GAMMA verf volstaat vaak één laag voor een hoge dekking.

1x dekkende muurverf

GAMMA 1x dekkend Muur & Plafond 10 L wit
683 klantreviews
GAMMA 1x dekkend muur & plafond is een optimaal dekkende, afneembare en matte latexverf. Universeel toepasbare muurverf voor muren en plafonds in droge ruimtes binnenshuis zoals... GAMMA 1x dekkend muur & plafond is een optimaal dekkende, afneembare en matte latexverf. Universe...
67.
89
96.99
Met GAMMAplus
30% korting vanaf 30.-
Promo alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in muurverf
GAMMA 1x dekkend façade wit 10L
45 klantreviews
GAMMA 1x dekkend buiten is een uitstekend dekkende, weerbestendige en matte muurverf. Ideaal voor het schilderen van façades, buitengevels en -muren, maar ook geschikt voor binn... GAMMA 1x dekkend buiten is een uitstekend dekkende, weerbestendige en matte muurverf. Ideaal voor...
77.
00
110.00
Met GAMMAplus
30% korting
Promo nog 4 dagen geldig
Alleen ophalen in de winkel
Bekijk alles in muurverf
GAMMA 1x dekkend keuken & badkamer 5L mat wit
Uitstekend beoordeeld
46 klantreviews
GAMMA 1x dekkend Keuken & Badkamer is een uitstekend dekkende, matte muurverf met schimmel- en vochtbestendige eigenschappen. Ideaal voor muren en plafonds in vochtige ruimtes b... GAMMA 1x dekkend Keuken & Badkamer is een uitstekend dekkende, matte muurverf met schimmel- en vo...
44.
09
62.99
Met GAMMAplus
30% korting vanaf 30.-
Promo alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in muurverf
Levis Plafond extra mat wit 5+1L
23 klantreviews
Levis plafondverf in de kleur wit (5 + 1 liter) is uitermate geschikt voor het schilderen van je plafonds. De watergedragen verf spat niet, dekt al na één laag en droogt zonder ... Levis plafondverf in de kleur wit (5 + 1 liter) is uitermate geschikt voor het schilderen van je ...
79.
99
119.00
33% korting
Promo nog 4 dagen geldig
Bekijk alles in muurverf
GAMMA 1x dekkend Perfect streeploos 10 L mat wit
19 klantreviews
Uitstekend dekkende en extra matte muur- en plafondverf die langzaam droogt waarmee aanzetten en strepen worden voorkomen. Ideaal voor het schilderen van muren en plafonds in dr... Uitstekend dekkende en extra matte muur- en plafondverf die langzaam droogt waarmee aanzetten en ...
69.
99
99.99
Met GAMMAplus
30% korting vanaf 30.-
Promo alleen nog dit weekend geldig
Bekijk alles in muurverf

Duurzame verf kiezen

Watergedragen verf is duurzamer en milieuvriendelijk. Tijdens het verven adem je bijvoorbeeld geen schadelijke dampen in. Ben je extra gevoelig aan je luchtwegen en wil je preventief allergische reacties vermijden? Dan gaat je voorkeur ongetwijfeld uit naar milieu- en kindvriendelijke muurverf die de lucht zuivert in de kamers waar je de verf gebruikt. Bij GAMMA dragen we zorg voor het milieu en voor je gezondheid.

Alle soorten watergedragen verf zijn:

 • Geurarm en meestal zelfs geurloos
 • Beter voor het milieu en je gezondheid
 • Snel droog en overschilderbaar
 • Makkelijk met water te reinigen tijdens én na je schilderklus
Bekijk alle watergedragen verf

Watergedragen acrylaatverf of latexverf?

Bij watergedragen verf heb je keuze uit acrylaatverf en latexverf en beide zijn geschikt om je muren en plafonds te schilderen. Bovendien zijn ze allebei milieuvriendelijk, dus welke optie is het meeste geschikt voor jouw verfklus? We helpen je om makkelijk te kiezen tussen acrylaatverf en latexverf. Dit zijn alle voordelen handig op een rijtje:

Acrylaatverf

 • Extra bestand tegen uv-licht (ideaal op muren met veel lichtinval)
 • Extra snelle droogtijd
 • Vormt een harder oppervlak (en daardoor makkelijker schoon te vegen)
 • Vaker geschikt voor buitengebruik
 • Langere levensduur

Latexverf

 • Vormt een flexibeler oppervlak (en is hierdoor minder geneigd om te barsten of af te bladderen naarmate het oppervlak krimpt of uitzet)
 • Beter geschikt voor vele soorten ondergronden zoals gipsplaten, MDF-platen en pleisterwerk
 • Hecht makkelijk op oude verflagen (omdat latexverf een flexibel oppervlak vormt)
 • Sterk ademend (vocht kan door de verflaag heen komen en makkelijk verdampen waardoor er minder kans op schimmelvorming is)

De ondergrond als basis voor de juiste verf

De ondergrond is erg bepalend voor het eindresultaat. Belangrijk is dat je bijvoorbeeld op een effen ondergrond werkt en een primer gebruikt. Hierdoor maak je alle vlekken, gaatjes of andere oneffenheden onzichtbaar en krijg je een zeer mooi resultaat. Bovendien is een primer belangrijk als je op een watergevoelige ondergrond wilt verven, zoals MDF. We helpen je om elke ondergrond te reinigen en schilderklaar te maken. En vervolgens kies je de juiste grondverf of primer op basis van je ondergrond.

Tip!

Geen zin om primer te gebruiken? Dan is renovatieverf de oplossing om in weinig tijd je muren en plafonds aan te pakken. Ga je een deur, trap, muur, radiator of plafond schilderen? Bekijk meteen het ideale stappenplan om elke ondergrond te schilderen.

De ideale glansgraad voor jouw verf

Watergedragen verf is de ideale keuze als je grote binnenmuren en plafonds schildert. Zelfs bij zijdeglans verf voor binnen heb je een heel ruime keuze aan watergedragen verf. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een groot houten meubel een zijdeglans effect wilt geven. Bij plafondverf en verf voor binnenmuren kies je eerder voor matte verf of zijdematte verf.

Extra matte en matte verf:

 • Verbergt oneffenheden en foutjes in het oppervlak
 • Is heel geschikt voor plafonds
Ontdek alle matte verf

Zijdematte verf

 • Geeft je muren zijdematte glans
 • Is makkelijk afwasbaar
 • Bevindt zich tussen een mat effect en zijdeglans
Ontdek alle zijdematte verf

Zijdeglans verf

 • Geeft de muren een zachte glans
 • Is heel gemakkelijk afwasbaar
 • Wordt veel toegepast in kamers die intensief gebruikt worden, zoals je keuken of badkamer.
Ontdek alle zijdeglans verf

Schildertechnieken voor een extra mooi resultaat

De manier hoe je schildert, bepaalt ook het eindresultaat. Wil je bijvoorbeeld een supergladde afwerking of pas je een strijktechniek toe voor een meer natuurlijk of speels effect? Door de juiste verfroller te gebruiken maak je het jezelf een stuk makkelijker tijdens het verven en bereik je ook het gewenste effect! Met de GAMMA Wood & Wall collectiecreëer je bijvoorbeeld een strakke betonlook of ga je aan de slag met subtiele golvende

Alles om te verven

Twijfel je nog tussen de verschillende soorten verf? Heb je meer info nodig over nieuwe verftechnieken of wil je de juiste hoeveelheid verf berekenen? Bij GAMMA doe je handig beroep op een online mengservice of vraag je gratis kleurstalen aan. We geven je een volledig overzicht van alles wat je nodig hebt bij alle verfklussen.

Ontdek je volledige verfgids

Hoeveel verf heb je nodig?

Wil je online verf bestellen, maar ben je niet zeker hoeveel potten je precies nodig hebt? Geen probleem, tijdens de bestelprocedure wordt dat online voor jou berekend. Selecteer de verf die je nodig hebt, geef het aantal vierkante meter in dat je wilt verven en onze online verfcalculator rekent voor jou precies uit hoeveel je nodig hebt.

Ontdek alle muur- en plafondverf

Meer klusadvies

Thumbnail klussenverfkiezen 450x250
Hoe kies je de ideale muurverf voor je klus? keuzehulp
muur-schilderen
Hoe schilder ik een binnenmuur of plafond? stappenplan
plafond-verven-stappenplan-gamma
Hoe schilder ik een plafond? stappenplan
Tutorial - Verf - Hoe breng ik een grondlaag of primer aan? - Thumbnail
Hoe breng ik een grondlaag of primer aan? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in