stappenplan

Je verfklus voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk… zeker bij een verfklus. Daarom besteed je best voldoende tijd en aandacht aan het klaarmaken van de omgeving en de ondergrond voor je aan het echte schilderen begint. Zo verloopt de verfklus een stuk vlotter en krijg je een mooi en duurzaam resultaat.

Muren & plafond reinigen

Voor je aan het schilderwerk kan beginnen, moet je er voor zorgen dat de ondergrond volledig schoon is. Ontdek welke ondergrond een specifieke reiniging vraagt.

Bekijk het stappenplan

Muren & plafond plamuren

Voor je aan het echte schilderwerk kan beginnen moet je er voor zorgen dat de ondergrond volledig vast en egaal is. Vul gaatjes, scheurtjes en barsten op met plamuursel of vulmiddel.

Bekijk het stappenplan

Vochtige muren herstellen

Voor je aan het echte schilderwerk kan beginnen moet je ervoor zorgen dat de ondergrond volledig verfklaar is. Vertrek altijd van een droge ondergrond. Als je vochtige muren verft, zal de verf na verloop van tijd gaan afbladderen.

Bekijk het stappenplan

Afplakken voor het schilderen

Voor je aan je schildersklus begint is het uitermate belangrijk om alle delen die je niet gaat schilderen zorgvuldig af te plakken met tape en afdekfolie.

Bekijk het stappenplan

Verf van hout verwijderen

Wil je een houten meubelstuk terug in zijn oorspronkelijke staat brengen? Dan zal je de bestaande verflaag moeten verwijderen. Er verschillende manieren om verf te verwijderen: met een schuurmachine, een verfkrabber of met afbijtmiddel.

Bekijk het stappenplan
Dit stappenplan komt voor in