Terras aanleggen en onderhouden

Het terras is het middelpunt van je tuin. Het is een heerlijke plek om op adem te komen na een lange dag werken, om gezellig met vrienden te eten of te genieten van een lekker kopje thee. Het materiaal dat je kiest, heeft effect op de uitstraling van je tuin. Waar je ook voor kiest: aan de hand van onze stappenplannen maak je jouw terras eenvoudig zelf!

Welk materiaal kies je voor je terras?

Sierbestrating is in veel verschillende materialen verkrijgbaar, maar waarvoor is elk materiaal geschikt? In drie eenvoudige stappen vind je de sierbestrating die je bij jouw klus nodig hebt.

Gebruik de keuzehulp

Je terras aanleggen

Houten terras op betonnen tegels

Een houten terras of vlonder geeft niet alleen rust, het zorgt ook voor een mooie natuurlijke uitstraling. Een houten terras leg je in vier stappen.

Houten terras op piketpalen

Door een vlonder op piketpalen te plaatsen, kies je voor de meest solide basis voor je terras en een goede luchtcirculatie. Je kunt verschillende soorten planken gebruiken om een prachtig terras op piketpalen aan te leggen.

Terras met hout kunstof composiet planken

Een terras van houtcomposiet (kunststof) planken is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en gemakkelijk te monteren. Je legt het terras gemakkelijk zelf aan.

Terras met klinkers

Een terras met klinkers geeft een rustieke sfeer aan je tuin. Leg aan de hand van vier stappen zelf je terras met klinkers aan.

Terras met keramische tegels

Een terras met keramische buitentegels geeft een luxe uitstraling aan je tuin. Leg aan de hand van vier stappen zelf je terras met keramische buitentegels aan.

Terras met betontegels

Leg aan de hand van vier stappen zelf een terras met betonnen terrastegels aan.

Terras met natuursteen

Een terras met natuursteen geeft een rustieke sfeer aan je tuin. Leg aan de hand van vier stappen zelf je terras met natuursteen aan.

Terrasafwatering aanleggen

Een terrasafwatering is nuttig om hemelwater af te voeren, maar heeft als bijkomend groot voordeel dat je ook snel van je kuiswater verlost geraakt.

Klinkerdeksel plaatsen

Ligt er een regenput of een andere inspectieput onder je klinkerterras? Een klinkerdeksel boven de put biedt uitkomst, maak het deksel in vier stappen.

Je terras onderhouden

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen van je terras of klinkers is na de wintermaanden vaak hard nodig. Volg dit stappenplan en je terras ziet er weer uit als nieuw!

Lees meer

Mos verwijderen

Woekerend mos kan opritten, terrassen, daken en tuinpaadjes flink aan uitstraling doen inboeten. Je doet er dus goed aan mos tijdig te bestrijden.

Terras reinigen

Een terras is voortdurend blootgesteld aan weer en wind. Een regelmatige reinigingsbeurt is dus geen overbodige luxe.