Dakisolatie

Dakisolatie

Hoe isoleer ik mijn dak?

De eerste stap naar een energiezuinige woning? Een geïsoleerd dak. Want langs je dak gaat maar liefst 30% van de warmte in jouw huis verloren! Een overzicht van de verschillende opties.

plat-dak-isoleren-345x194.jpg

Plat dak isoleren

Wil je comfortabel onder een plat dak wonen, dan is goede dakisolatie een must. Een plat dak isoleren, doet men meestal via de bovenkant van het dak.

 

Plat dak isoleren
zoldervloer-isoleren-345x194.jpg

Zoldervloer isoleren

Je gebruikt je zolder uitsluitend als bergruimte? Of is je dak zelf niet geschikt om te isoleren? Dan is je zoldervloer isoleren een goed alternatief.

 

Zoldervloer isoleren
spantendak-isoleren-345x194.jpg

Spantendak isoleren

Een spantendak bestaat enkel uit verticale planken. De meest gangbare methode is de binnenkant van je dak isoleren met rotswol of glaswol.

 

Spantendak isoleren
gordingendak-isoleren-345x194.jpg

Gordingendak isoleren

Een gordingendak bestaat uit verticale kepers én horizontale draagbalken.De meest gangbare methode is de binnenkant van je dak isoleren met rotswol of glaswol.

 

Gordingendak isoleren
dakkapel-isoleren-345x194.jpg

Dakkapel isoleren

Voor het isoleren van de verticale wanden van een dakkapel ga je op dezelfde manier te werk als bij het isoleren van een spantendak.

 

Dakkapel isoleren
dakvenster-isoleren-345x194.jpg

Rond dakvenster isoleren

Het isoleren rond een dakraam vraagt bijzondere aandacht. De aansluiting tussen dak en raam is namelijk één van de meest voorkomende luchtlekken.

 

Rond dakvenster isoleren
verstelbare-opzetstukken-345x194.jpg

Dak isoleren met verstelbare opzetstukken

Je wilt je zolderruimte isoleren, maar je hebt weinig kluservaring? Dan is een isolatiesysteem met verstelbare opzetstukken een goede oplossing.

 

Isoleren met opzetstukken