gordingendak-isoleren-640x360.jpg

Gordingendak isoleren

1 stem

Klusniveau: Gemiddeld

Benodigheden

De meest gangbare methode is de binnenkant van je dak isoleren met rotswol of glaswol. Je kiest voor minerale wol omdat het akoestisch goed isoleert én makkelijk zelf te plaatsen is. Hoe je deze klus het best aanpakt? Dat hangt af van welk soort dak je hebt: een spantendak of gordingendak. Een spantendak bestaat enkel uit verticale planken, een gordingendak uit verticale kepers én horizontale draagbalken.

ISOVER stelt u hiervoor het Suspente integrasysteem voor dat een dubbele isolatielaag mogelijk maakt. Dit systeem is ook toepasbaar voor een tweede isolatielaag bij een spantendak.

Voordelen

  • Het ISOVER-Suspente Integra-systeem is een gebruiksvriendelijk ophangsysteem. Dankzij de unieke rondellen en doppen is de luchtdichtheid van je dampscherm gegarandeerd. Bovendien is geen tijdrovend timmerwerk in hout nodig als je dit systeem hanteert om een tweede isolatielaag aan te brengen.
  • Dankzij de verschillende afmetingen kan je kiezen voor verschillende diktes van de aan te brengen isolatie.
  • De Optima-staanders kunnen simpelweg op de Suspentes worden geklikt en fungeren meteen ook als basis voor het aanbrengen van de Gyproc-platen.
  • ISOVER-glaswol is optimaal geluidsisolerend en perfect brandveilig.
tip!

De lambdawaarde is de isolatiewaarde van een materiaal. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Isoconfort 35 heeft een zeer sterk waarde van 0.035W/mk

 

Hoe plaats je het?

1

Ophangsysteem aanbrengen

Kies de lengte van de Suspentes op basis van de gewenste dikte van de isolatielaag. Bevestig de Suspentes met houtschroeven aan de kepers. Zorg voor een tussenafstand tussen de Suspentes van max. 60 cm op een zelfde keper en max 120 cm loodrechte afstand op een volgende keper.

tip!

De lambdawaarde is de isolatiewaarde van een materiaal. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Isoconfort 35 heeft een zeer sterk waarde van 0.035W/mk

 

2

Eerste isolatielaag plaatsen

Breng een eerste isolatielaag Isoconfort 35 aan tussen de kepers.

3

Tweede isolatielaag plaatsen

Breng de tweede isolatielaag Isoconfort 35 aan. Dat kan parallel met of dwars over de eerste. Spies Isoconfort 35 op de Suspentes en bevestig met de eerste rondelles.

tip!

Lijn de Suspentes uit door eerst de onderste en bovenste te bevestigen. Lijn de andere uit door een koord te plaatsen tussen deze suspentes of gebruik een laser.

4

Dampscherm aanbrengen

Spies Vario KM Duplex op de Suspentes en sluit af met de doppen. Voorzie 10 cm overlapping van de dampschermbanen.

5

Dampscherm afplakken

Kleef de voegen van het dampscherm dicht met kleefband Vario KB 1.

tip!

Eventuele scheuren in het dampscherm kunt u luchtdicht maken met ISOVER Vario KB1.

6

Afdichten met dichtingsmastiek

Maak de buitenranden (de aansluiting op de omringende bouwdelen) luchtdicht met Vario DoubleFit dichtingsmastiek toepasbaar op poreuze oppervlakken zoals hout.

7

Optima-staanders bevestigen

Klik de Optima-staanders bovenop de Suspentes. Gebruik Optima-liggers als randprofiel.

tip!

Snij de overtollige delen dampscherm pas af na het plaatsen van de Gyproc-platen./p

8

Afwerking

Schroef de Gyproc-platen op de Optima-profielen.

Dak isoleren met glaswol

Dak isoleren met PIR-platen


Gordingendak isoleren? Altijd nodig