Auto-onderhoud kopen bij GAMMA

Om je auto veilig te houden, heb je veel zelf in de hand. Letterlijk. Met GAMMA bereid je jouw auto perfect voor op zomer en winter. Eens de juiste banden op je auto zitten, is het tijd om zelf de staat van je auto te controleren en bepaalde auto-onderdelen te vervangen. Ontdek hieronder de beste kooptips voor je auto in perfecte winterstaat.

Accu en startmotor

Met een nieuwe autobatterij ben je zeker van een startklare auto, ook op barre winteravonden. Samen met je accu vind je startkabels en een startmotor in je GAMMA-webshop. Voor de start van de winter check je dus best even of je accu in goede staat is. Het is verstandig om altijd extra hulpstukken mee te nemen in jouw koffer, zoals start- en sleepkabels.

Antivriesproducten voor sloten en portieren

Met antivriesproducten maak je bevroren ruitenwissers, portieren en sloten vrij door het ijs snel te ontdooien.

Voldoende koelvloeistof en motorolie

Controleer ook of de auto voorzien is van voldoende koelvloeistof en motorolie. Dit controleer je door middel van het koelvloeistof- en motoroliepeil.

Ruitenwisservloeistof met antivries

Ook het peil van de ruitenwisservloeistof moet voldoende hoog zijn. Vermijd dat ruitenwisservloeistof bevriest op jouw voorruit en koop daarom antivries ruitenwisservloeistof.

IJskrabber en ruitenontdooier

Een ijskrabber en ruitenontdooier zijn onmisbaar tijdens vriesperioden. Met een krabber, sneeuwschop, anti-ijsscherm en ruitenontdooier zorg je snel voor zichtbaarheid en een vlotte doorgang. Wist je trouwens dat je met een stuk karton er al makkelijk voor zorgt dat je ruitenwissers niet vastvriezen? De wet verplicht dat zowel je voor- als achterruit niet meer vastgevroren zijn zodra je aan het rijden bent. Zo niet, kan je een boete riskeren. En gebruik nooit warm water om je ruiten te ontdooien, want dit kan het glas doen springen.

Extra auto-accessoires

Misschien denk je er niet meteen aan, maar voorzie ook zeker een zaklamp. Deze komt altijd van pas als je ’s nachts of bij valavond panne krijgt. Extra checklist? Bekijk dan zeker alle benodigdheden voor auto en fiets. Heb je pech, dan kan het even wachten zijn op reisbijstand. Zorg er daarom voor dat je een extra deken, dikke winterjas, extra gsm-oplader, gsm-batterij en een paar extra waterdichte winterschoenen in je auto legt. Vergeet ook je auto niet regelmatig te wassen met hoogwaardige poetsmiddelen voor autoruiten en carrosserie, want strooizout tast de banden, velgen, het chassis en de carrosserie aan.

Recent bekeken