Stenen kopen bij GAMMA   

Bij GAMMA vind je alle stenen en beton om zelf muren te bouwen en volledig af te werken. Of je nu een klein muurtje zet of je begint met renoveren: in onze webshop vind je beton en stenen voor zowel je binnen- als buitenmuren. Vergelijk alle bouwstenen eenvoudig online en filter op de verschillende typen stenen en formaten die je nodig hebt voor jouw bouwklus.

Alle soorten stenen

Er bestaan honderden soorten stenen om te bouwen, zoals metselstenen, gevelstenen, renovatiestenen, bakstenen, snelbouwstenen en keramische stenen. GAMMA beschikt over zowel rode, witte als grijze stenen die voldoen aan verschillende bouweisen. De stenen voor buitenmuren zijn bijvoorbeeld water- en vorstbestendig. Welke steen je ook koopt, bij GAMMA hebben we alle specifieke boren, vijzen en pluggen per steensoort. Deze vind je bij de Bouwmaterialen. Wil je weten hoe je precies te werk gaat, bekijk dan onze stappenplannen om muren te bouwen.

Beton voor elke bouwklus

Wanneer je stenen nodig hebt die over een grote drukweerstand moeten beschikken, dan ben je best uit met betonblokken. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt om een fundering te leggen en een keldermuur te bouwen. Dat gaat makkelijk als je geperforeerd beton koopt, want dit weegt een stuk minder dan volle beton. Wil je een isolerende muur, dan geniet je met holle betonblokken van een hogere isolatiewaarde. Neem een kijkje bij de betonblokken voor een volledig overzicht. Cellenbeton van Ytong is bijvoorbeeld zeer populair, omdat dit beton heel licht en sterk dragend is. Wil je weten welke bouwmethode de beste is voor cellenbeton? Dan heb je veel aan ons advies om muren in cellenbeton te bouwen.

Vergelijk alle bouwstenen online

Snelbouwsteen is de makkelijkste bouwsteen om muren te bouwen. Zoals de naam zelf zegt, gaat het bouwen dan heel snel, omdat deze stenen hol zijn. En holle stenen zijn ook erg praktisch voor jou als klusser, want in deze bouwstenen is het makkelijker om te kappen, te slijpen of om buizen te plaatsen. Daarom vind je bij GAMMA vooral bouwstenen die je zelf eenvoudig verwerkt, want deze zijn niet zwaar en je hebt dan ook minder mortel nodig bij jouw metselwerk. Ytong bouwstenen zijn dan weer ideaal als je niet gaat metselen, maar ervoor kiest om de stenen te lijmen.

Heb je zelf geen geschikt voertuig om alle bouwmaterialen op te halen in je lokale GAMMA, dan is het mogelijk om zelf je bestelwagen te huren.

Recent bekeken