Steen & beton

Steen kopen of beton kopen bij GAMMA

Heb je twee identieke woningen met een verschillende baksteen: wel, dan weet je hoe belangrijk bakstenen zijn. Omdat bakstenen zo’n grote oppervlakte bestrijken, maken details werkelijk het verschil. Daarom kan je bij GAMMA bakstenen kopen, precies volgens jouw wensen. Hieronder alvast een paar belangrijke tips bij jouw aankoop.

Ontdek jouw ideale baksteen

Je kent het wel: bakstenen vind je doorgaans van klassieke tot en met strakke, moderne bakstenen. Bij GAMMA ga je veel ruimer dan stijl. Weet dat de structuur van jouw woning, dieptes en kleuren ook belangrijk zijn. Kleurtinten hebben bijvoorbeeld een optisch effect op de werkelijke grootte van een gebouw. Een baksteen met gele tint zal jouw gevel groter doen lijken; een rode baksteen zal deze net doen verkleinen. Ontdek daarom talloze variaties bakstenen in jouw GAMMA webshop.

Soorten ruwbouw steen en beton

Afwerking met een mooie gevelsteen is alles, al is de ruwbouw ook structureel belangrijk. Doorgaans kies je voor snelbouwsteen, maar bij GAMMA bieden we steen en beton aan op maat van jouw project.

Betonblokken: geschikt voor kelders en funderingen

Voor kelders en funderingen hebben snelbouwstenen onvoldoende drukweerstand. Hiervoor zijn betonblokken dan weer uiterst geschikt. Bovendien zijn betonblokken goedkoper dan kleiblokken.
Een betonblok is minder duur dan een kleiblok en biedt een grotere drukweerstand. Een betonblok is daardoor erg populair voor het metselen van kelders en funderingen.

Cellenbeton: geschikt voor alle muren

Cellenbeton is een volledig bouwsysteem. Naast de cellenbetonblokken in verschillende formaten zijn er ook lateien, vloerelementen en dakplaten. Hierdoor vermindert de kans op bouwfysische problemen zoals koudebruggen of barstvorming. Ook goed om te weten: cellenbeton wordt verlijmd en is daardoor echt makkelijk in gebruik. Ideaal voor het bouwen van een massieve muur of een spouwmuur.

Ytong cellenbeton: handig en kostenbesparend

Wil je zelf professioneel aan de slag met ruwbouw? Cellenbeton zoals Ytong is dan een topproduct. Duurder in aankoop, maar dat verdien je snel terug dankzij de talrijke voordelen:
• Ytong heeft een lage dichtheid en is daarom ook sterk isolerend.
Daarom gebruik je Ytong vooral bij de eerste laag, ideaal bij spouwmuren, want zo verminder je de kans op koudebruggen.
• Ook kan je het gebruiken voor de volledige opbouw van muren, omdat het extra beschermt tegen barsten en tegelijk erg licht en sterk dragend is.

Ontdek Ytong in verschillende formaten en gewichtsklassen, bijzonder geschikt voor nieuwbouw en renovatie en voor élke bouwklusser. Cellenbeton is bovendien eenvoudig te verlijmen en licht van gewicht.

Zelf beton maken

Wil je zelf beton maken voor eenvoudige bouwprojecten zoals de fundering van een garage of schutting, of een terrasvloer? Dan kan je ook zelf jouw beton maken en gieten.
- Hiervoor kies je uit verschillende soorten cement, zand en grind, afhankelijk van jouw bouwproject. Weet je niet welke verhoudingen je nodig hebt? Stel dan meteen jouw vraag aan de kluschat rechtsonder deze pagina. Een tweede optie is om een betonmix te kiezen, zodat je enkel nog water hoeft toe te voegen.
- Daarnaast kan je bij GAMMA een degelijke betonmolen kopen. Dat is professioneel werken, want hiermee mix je beton systematisch en gelijkmatig. Ga na welk water je nodig hebt. Dat kunnen soms grote hoeveelheden water zijn, nodig om het cement, grind en zand te activeren. Bekijk daarom betonmixers met verschillende laad- en mengcapaciteit. Alleen zo maak je de beste keuze, samen met jouw GAMMA expert.
- Ga ook na of je ondergrond voor het storten van betonnen vloeren nodig hebt.
- Kies vervolgens uit kuipen en emmers in verschillende vormen en formaten, om makkelijker beton te gieten. Met een mortelbak en bouwemmer werk je als een professional.
- Wacht zeker niet te lang met gieten, zodat het beton niet vroegtijdig hard begint te worden. Gebruik bij het gieten een betonschop. Na het gieten kan je met een reilat alles effen strijken.

Recent bekeken