Vochtbestrijding

Vochtbestrijding kopen bij GAMMA

Heb je grote vochtproblemen, dan los je deze best structureel op. Bij GAMMA kan je echter ook snel schimmelplekken en kleinere vochtproblemen zelf behandelen. De reden hiervoor eens dat beide problemen altijd samen voorkomen: heb je een teveel aan water, dan ontstaat er schimmel. Verschijnt het langs ramen en deuren (condensatievocht), de muren (doorslaand vocht) of de grond (opstijgend vocht)? Met de onderstaande tips koop je de juiste vochtwerende producten.

Vochtbestrijding bij slechte ventilatie

De meest voorkomende oorzaak van vocht zijn slecht geventileerde kamers. Dan ontstaat het teveel aan water eigenlijk vanaf de binnenkant. Heb je bijvoorbeeld weinig ventilatie in jouw keuken of badkamer, dan kan afgekoelde warme lucht jouw muren druppelsgewijs bevochtigen. Eerste advies is dus: pak de oorzaak aan, mocht dat kunnen. Ventilatie of vochtopnemers zijn vaak meest aangewezen, of je koopt vochtwerende producten voor binnenmuren om vochtproblemen grondig te behandelen.

Vochtbestrijding bij beschadigde buitengevel

Een andere mogelijke oorzaak is een slechte buitengevel. Als langs voegen en scheuren regen de binnenmuren bereikt, krijg je doorslaand vocht als dat niet tijdig kan opdrogen. Producten om jouw gevel te impregneren zijn hier dan de oplossing.

Vochtbestrijding bij slechte fundering

Vooral in oudere woningen komt opstijgend vocht regelmatig voor, omdat er geen of een slecht werkend vochtscherm in de fundering zit. Op plekken waar water blijft zitten, kan je zelfs een witte salpeteruitslag zien die ontstaat als gevolg van zouten en bacteriën. Als je deze schimmel ziet, vraagt dit toch al om een structurele aanpak, namelijk de muren injecteren of onderkappen.

Vochtbestrijdingsproducten makkelijk bestellen

Kies alle bouwmaterialen eenvoudig in je webshop. Ook voor vochtwering vind je bij elke product de nodige uitleg. Bestel je vandaag voor 21.00 uur, kan je morgen zelf al aan de slag. Als een vakman jou echter een onderkapping adviseert, laat je deze klus best uitvoeren. Dan zal een expert een waterkerende laag aanbrengen tussen de fundering en de gevel. Deze ingreep is ingrijpend, omdat de woning dan los op de fundering komt te staan. Voor deze professionele klus kan je een offerte aanvragen.

Recent bekeken