Multimedia kopen bij GAMMA

Ontdek welke kabels en multimedia-accessoires je nodig hebt. Wil je een internetverbinding versterken, kabeltelevisie installeren of gewoon een scherm projecteren? Ontdek hieronder welk snoer je best koopt.

Soorten kabels

In multimedia bestaan heel wat soorten kabels en daar geven we je graag een woordje uitleg bij. Een UTP-kabel is een netwerkkabel die je herkent door zijn gedraaide aderparen met een standaard kleurcodering. Hoe meer toestellen je aansluit op je netwerk, hoe groter de bandbreedte van je UTP-kabel is. Je kan het vergelijken met het aantal rijstroken op een autosnelweg: de snelheid blijft dezelfde, alleen beschik je bij een grotere bandbreedte over meerdere rijstroken. Met een USB-kabel sluit je eenvoudig randapparatuur aan, zoals een muis of printer. Deze kabel heeft niets met internet te maken, maar voorziet een apparaat enkel van voedingsstroom. Een coax-kabel is een ouder type kabel voor kabeltelevisie, recorder of decoder zodat alle radio- en televisieprogramma’s op je scherm verschijnen. En tot slot is er de HDMI-kabel waarmee je projecties van bijvoorbeeld je laptop moeiteloos overzet naar een tv-scherm of omgekeerd.

Alle multimedia-accessoires

Behalve kabels koop je ook eenvoudig multimedia-accessoires zoals een router. Voor thuisgebruik is een breedband-router ideaal. Stel dat je in een bepaald deel van je woning weinig bereik hebt, dan verbindt de router jouw toestellen altijd met een bestaand netwerk. Gaat dat om je WiFi-netwerk, dan volstaat een WiFi-versterker. Zo verdeelt een versterker of router dus de volledige internetverbinding over alle aangesloten apparaten. Je GAMMA-expert geeft je graag meer uitleg in je lokale winkel. Ook vind je alle batterijen en opladers in de online shop. Ook onderweg sta je zo in verbinding via een auto-oplader, een universele opladerset of externe lader. Bestel je alle elektra vandaag voor 21.00 uur, dan heb je morgen alles in huis.

Elektra draadloos aansluiten? Dat zijn extra voordelen

Via Smart Home kan je elektrische apparaten hierdoor makkelijk draadloos beheren als je beschikt over een snelle internetverbinding. Zo beheer je alle elektra eenvoudig vanuit een app, waardoor je heel wat energiekosten bespaart als je niet thuis bent. En bovendien: je kan vanop elke plek je energienet controleren, zodat het ook de veiligheid in en rond je woning aanzienlijk verbetert. Overtuigd? Ontdek hoe eenvoudig slim wonen is.

Recent bekeken