Verf verwijderen bij GAMMA

Iedereen kent GAMMA als dé verfspecialist en verf verwijderen is daarin een even belangrijk onderdeel. Sommige oude meubels zijn bijzonder veel waard. Belangrijk genoeg om de ondergrond degelijk te behandelen en een nieuwe beschermlaag te geven. Hieronder vind je wat extra tips om makkelijk de juiste verf te kopen.

Met welke verfproducten eenvoudig verf verwijderen?

Soms is een primer onvoldoende om een oude verflaag onzichtbaar te maken. Bij houten meubelen is verwijderen bijna altijd de enige optie, zeker als het gaat om natuurlijke, authentieke meubelen. Soms is schuurpapier voldoende om een oude verflaag van een muur te verwijderen, maar bij zo’n grondige schoonmaak heb meestal krachtige oplosmiddelen nodig. Zeker wanneer er verschillende verflagen zijn opgezet die je volledig wilt verwijderen. Met een heteluchtpistool verwijder je lakverf.

Waarop letten bij oplosmiddelen?

Aangezien alle oplosmiddelen "agressief" zijn, schaf je best ook beschermende werkkledij aan, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Een heteluchtpistool warmt op tot maar liefst 600° C. Veilig werken is hier dus bijzonder belangrijk, zodat je geen verfstoffen inademt. Daarna schraap je de verf weg met een plamuurmes. De meest gevaarlijke oplosmiddelen zijn de afbijtmiddelen. Zoals de naam zelf al aangeeft, bevatten deze bijtende zuren.

Recent bekeken