Glaswol

Bekijk de TOP 10

Glaswol kopen bij GAMMA

Minerale wollen als glaswol (glas) en steenwol (vulkanisch gesteente) zijn uit verschillend materiaal vervaardigd, al bieden ze beide bescherming als thermische en akoestische isolatie. Je kan ze ook overal toepassen in spouwmuren, plafonds, vloeren en hellende daken, omdat ze veel soepeler aanvoelen dan kunststof platen en oneffen oppervlakken luchtdicht opvullen.

Glaswol isolatie voor meer wooncomfort

Glaswol isoleert erg goed, waardoor het bijdraagt aan het wooncomfort van je woning. Isover is een merk dat altijd kwalitatieve isolatie biedt, waaronder verschillende glaswoldekens met aluminium afwerking voor een nog beter effect. Dergelijke dekens zijn in heel wat verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat je kleine én grote oppervlaktes optimaal isoleert. Een spijkerflensdeken is daarbij de perfecte oplossing voor het isoleren van hellende daken tegen geluid én temperatuur. Het materiaal is in rollen verkrijgbaar van verschillende lengtes, waardoor je je aankoop dus perfect afstemt op de benodigde hoeveelheid isolatie.

Isover isolatie

Kies je voor Isover isolatie, dan geniet je altijd van een optimale bescherming tegen ongewenste invloeden als geluid, schimmels én kou. Bij GAMMA heeft elke rol glaswol een zekere isolatiewaarde, die in ‘R’ wordt uitgedrukt. Die waarde gaat bij het Isover aanbod tot wel 6, waardoor het materiaal je woning dus zeer goed beschermt tegen dergelijke invloeden. Als je op GAMMA vertrouwt voor het isoleren van je woning, dan ben je dus zeker van kwaliteit.

Professionele plaatsing glaswol

Met GAMMA klus je handig, maar laat je het precisiewerk toch liever over aan een vakman? Naast luchtdicht isoleren bescherm je jouw woning immers best ook tegen tochtwering en plaats je dubbelglas. Met een GAMMA isolatievakman ben je naast de kwaliteit ook meteen zeker van een correcte totaalafwerking.

Glaswol kopen: besparende tips

GAMMA biedt het juiste advies, zodat je meteen ook de juiste glaswol koopt. Een aantal tips:

  • Laat geen ruimte tussen jouw isolatie en (onder)dak om te ‘ventileren’. Bij koud en vochtig weer bestaat de kans dat er dan condensatie ontstaat achter jouw isolatie. Deze koudebruggen en kieren kan je dus maar beter vermijden.
  • Overisoleren bestaat niet; je kan dus nooit te veel glaswol gebruiken. Het klopt niet dat een te dikke laag schimmel zou veroorzaken. Integendeel, een slecht geplaatste of te dunne isolatielaag zorgt voor condensatie en schimmel.
  • Zorg ook voor winddichtheid aan de buitenzijde en een goede dampdichtheid aan de binnenzijde.

Wil je persoonlijk advies voor je woning? Win dan zeker advies in bij een isolatie expert in jouw lokale GAMMA of direct via de kluschat onderaan deze pagina.

Glaswol eenvoudig bestellen

In de GAMMA webshop vind je alle gereedschap en materiaal om isolatie perfect af te dichten, samen met handige gebruikstips onderaan elke webpagina.
Als je isolatie bestelt, kan je deze thuis laten leveren. Altijd handig bij grote bestellingen.
En bestel je voor 21.00 uur, dan heb je de dag nadien jouw platen, rollen en afdichtingsmateriaal al in huis.

Recent bekeken