Tuinhuis met Overkapping Lis Onbehandeld Hout Blank 230x275 cm

1995.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Wanddikte: 2,8 cm
  • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
  • Nokhoogte: 211 cm
  • Afm. (lxb): 304x590 cm

Tuinhuis met overkapping Lis
Een praktisch tuinhuis met een grote overkapping om je terrasset onder te zetten? Ga dan voor Tuinhuis Lis in de onbehandelde uitvoering. Dit vurenhouten tuinhuis is sterk en dankzij het stapelbouwprincipe makkelijk in elkaar te zetten. Het tuinhuisje heeft een aparte binnenruimte met hierin een dubbele deur met echt glas, zodat je overdag genoeg lichtinval hebt. De deuren hebben een cilinderslot: je kunt hem dus veilig afsluiten. De twee wandelementen zorgen voor beschutting en veel privacy. Het licht hellende lessenaarsdak zorgt voor een natuurlijke afwatering en bestaat uit een basislaag bitumen: een waterdicht materiaal met een levensduur van ongeveer 20 tot 40 jaar.

Onbehandeld hout
Dit tuinhuis is opgebouwd uit onbehandeld hout. Dat vergt wat meer onderhoud dan gedompeld hout of hout met een coating. Onbehandeld hout dient zelf behandeld en onderhouden te worden. Het tuinhuisje moet aan de binnen- en buitenkant nauwkeurig behandeld zijn. Extra aandacht gaat uit naar deuren en ramen, want die zijn veruit het kwetsbaarst. Het voordeel van onbehandeld hout zit hem in de afwerking. Je behandelt het hout dan zelf op een manier die past bij wat je voor ogen hebt i.v.m. bijvoorbeeld schilderen.

Fundering
Bij een overkapping is de fundering van cruciaal belang. Zo ook bij dit Tuinhuis met Overkapping Lis Onbehandeld Hout Blank 230x275 cm. Zorg er altijd voor dat de ondergrond stevig, verhard en waterpas is. Zo voorkom je verzakkingen. De fundering kan bestaan uit gestort beton, maar ook een strak gelegd terras van betonnen tegels kan voldoen. Het is aan te raden om de bijpassende funderingsbalken te bestellen. Dat zijn profielen die tussen de fundering en de eerste wandlaag komen en voor een goede afwatering zorgen.

Tips voor tuinhuizen en overkappingen
Het houten tuinhuis met overkapping heeft verschillende los verkrijgbare accessoires. Het is bijvoorbeeld verstandig om een goede ventilatie te waarborgen. Daarbij heb je de keuze uit verschillende ventilatieroosters die los zijn aan te schaffen. Wanneer je het tuinhuisje wilt schilderen is het slim om eerst advies bij een verfspecialist te vragen. Het hout moet namelijk vochtregulerend blijven en dus niet afgedicht worden. Daarnaast is een sterke UV-bescherming ook van toegevoegde waarde.

Benodigd gereedschap

Een tuinhuis bouwen doe je niet zonder:
  • Accu schroefmachine
  • Houtboortjes (voorboren schroefplekken) en bitjes
  • Handzaag of decoupeerzaag
  • Rubber hamer
  • Hamer
Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinhuis
Productnummer 613414
Gewicht product 625000 gr
Hoogte product 2.11 m
Lengte product 3.039 m
Breedte product 5.9 m
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Hout
Kleurfamilie Hout
Lijn Lis
PEFC-keurmerk Nee
Materiaal Hout
Type Tuinhuis
Afmetingen
Breedte deuropening 149.0 cm
Dikte wanden 2.8 cm
Nokhoogte 211.0 cm
Oppervlakte 6.0 m²
Hoogte deuropening 185.0 cm
Binnenafmeting 2244 x 2694
Gebruik
Aantal deuren 2.0
Voorbehandeling hout Onbehandeld
Technische kenmerken
Type dak Lessenaarsdak
Reviews worden geladen

Recent bekeken