stappenplan

Hoe hang ik jaloezieën op?

Jaloezieën kan je makkelijk zelf ophangen. Dat kan op twee manieren: je kan ze in of op de dag monteren. In dit stappenplan legt GAMMA je uit hoe je jaloezieën op de dag ophangt. Dat betekent dat je raamdecoratie over het raamkozijn heen valt.

Stap 1 - Kies de gewenste jaloezieën
stap 1

Kies de gewenste jaloezieën

Bij GAMMA vind je een uitgebreid aanbod horizontale lamellen of jaloezieën. Ze zijn verkrijgbaar in tal van standaardmaten of je kan ze op maat laten maken. Daarnaast heb je keuze uit verschillende materialen. Van hout tot aluminium.

Bekijk het assortiment
Stap 2 - Lamellen inkorten
stap 2

Lamellen inkorten

Komt de maat van de lamellen niet exact overeen met de breedte van je raam? Dan kan je ze inkorten. Kort zowel de boven- als onderbalk in met een ijzerzaag. Knip daarna de lamellen op maat met een speciale lamellenschaar.

Stap 3 – Bevestig de steunen
stap 3

Bevestig de steunen

Bepaal om te beginnen de positie van de bijgeleverde montagesteunen. Duid de locatie met een rolmeter en potlood aan op de muur. Schroef daarna de steunen vast met een schroevendraaier.

 Stap 4 - Hang de jaloezieën op
stap 4

Hang de jaloezieën op

Nu je de montagesteunen bevestigd hebt, kan je de jaloezieën ophangen. Plaats de bovenbak met lamellen in de montagesteunen en klik alles goed vast.

Stap 5 – Plaats de koordstopper
stap 5

Plaats de koordstopper

Het enige wat je nu nog moet doen is de koordstopper plaatsen. Trek de jaloezie volledig op en meet de afstand vanaf de onderkant van de jaloezie tot op de vensterbank of vloer. Dat is de maat voor de koordstopper. Verplaats nu de koordstopper naar de juiste locatie.

stap 6

Test de jaloezieën

Test tot slot of je raamdecoratie goed gemonteerd is. Laat de lamellen af tot beneden. Verloopt alles probleemloos? Trek ze daarna weer volledig op.

Benodigdheden

Materialen (2)

Meer klusadvies

horizontale-lamellen-opmeten-gamma
Hoe meet ik jaloezieën op? stappenplan
gordijnen-ophangen-gamma
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
rolgordijnen-ophangen-gamma
Hoe hang ik een rolgordijn op? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in