stappenplan

Hoe hang ik een rolgordijn op?

Een rolgordijn ophangen is een makkelijke klus. Er zijn twee manieren om rolgordijnen te plaatsen: je kan ze ‘op de dag’ of ‘in de dag’ bevestigen. In dit stappenplan legt Gamma je uit hoe je zo’n rolgordijn monteert.

Stap 1 – Rolgordijn kiezen
stap 1

Rolgordijn kiezen

Bij GAMMA vind je rolgordijnen in een standaardmaat of op maat in tal van stoffen en kleuren. Kies je voor rolgordijnen op maat? Dan kan je ook een elektrische bediening voorzien. Daarnaast heb je keuze uit lichtdoorlatende, verduisterende of zonwerende rolluiken.

Bekijk het assortiment
Stap 2 – Bevestig de steunen
stap 2

Bevestig de steunen

Op de twee bijgeleverde steunen zit tape waarmee je de steunen kan bevestigen: op het plafond, op het raam of op de muur. Verwijder de tape en plak de steunen op de gewenste plek. Daarna kan je de steunen vastschroeven met (bijgeleverde) schroefjes.

Stap 3 – Bevestig de bedieningszijden
stap 3

Bevestig de bedieningszijden

Zet daarna het rolgordijn in elkaar. Dit doe je door de twee bijgeleverde uiteinden, de bedieningszijden, op het rolgordijn te bevestigen.

Stap 4 – Rolgordijn ophangen
stap 4

Rolgordijn ophangen

Monteer vervolgens het rolgordijn in de steunen. Dit doe je door de rol vast te klikken in de montagesteunen. Stel daarna het rolgordijn af op de gewenste hoogte: met behulp van het bijgeleverde koordje kan je het gordijn omlaag of omhoog rollen.

Tip!

Is je rolgordijn te groot? Dan kan je het rolgordijn inkorten. De buis inkorten doe je met een metaalzaag. Het gordijn zelf kan je op maat snijden. Gebruik hiervoor een meter, schaar en breekmes voor een mooi en recht resultaat.

Benodigdheden

Materialen (1)

Meer klusadvies

rolgordijn-opmeten-gamma
Hoe meet ik rolgordijnen op? stappenplan
gordijnen-ophangen-gamma
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
glasfolie-aanbrengen-gamma
Hoe breng ik statische raamfolie aan? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in