Tuin in het voorjaar
700x200_tuin_najaar_NL .png

De tuin in het voorjaar

Tere bloempjes piepen tevoorschijn, de eerste knoppen aan de fruitbomen barsten open, waarna een spektakel van bloesem ontstaat, en de zon laat zich steeds meer zien: de tuin in het voorjaar is een feest!

Bloesem - De tuin in het voorjaar - Hoofdbeeld.jpg

Leuke tuinklussen in het voorjaar

Naast dat je nu kunt genieten van het mooie weer en alles wat bloeit in het voorjaar, betekent het voorjaar ook dat je aan de slag kunt met allerlei leuke tuinklussen zoals, zaaien, planten, bemesten, snoeien en zelfs het aanleggen van een nieuw terras of het ontwerpen van een nieuwe tuin!

Aan de slag in het voorjaar

Binnen Zaaien - shutterstock_279649592.jpg

Zaaien in het voorjaar

Zaaien is een echte voorjaarsklus. Na een lange, donkere winter is het eindelijk tijd om al je zorgvuldig bij elkaar gezochte en verzamelde zaadjes tevoorschijn te halen. Voor veel tuiniers kan de zaaiperiode niet vroeg genoeg beginnen.

Lees meer

Gras-zaaien---De-tuin-in-het-voorjaar---shutterstock_758125432-700.jpg

Gras zaaien

Behalve groenten, bloemen en kruiden zaaien is het voorjaar ook de perfecte tijd om gras te zaaien. Of je nu een heel nieuw gazon wilt aanleggen of wat kale plekken in het gazon wilt bijzaaien, vanaf april kiemt het graszaad goed.

Lees meer

Planten-345.jpg

Planten in het voorjaar

Het voorjaar is een geschikte tijd om nieuwe planten aan te schaffen en deze in je tuin te planten. Hoe vroeger in het voorjaar, hoe beter want ze zullen dan makkelijker aanslaan.

Lees meer

Water-geven--345.jpg

Water geven

Niet alleen nieuwe planten hebben behoefte aan water, ook andere gewassen in je tuin groeien en bloeien alleen maar goed wanneer ze voldoende vocht tot hun beschikking hebben.

Lees meer

Bemesten-345.jpg

Bemesten in het voorjaar

Voor een goede groei en bloei hebben planten voldoende voedingsstoffen nodig. Daarom is het goed om de tuin in het vroege voorjaar te bemesten. Bemest je siertuin met roze korrel en moestuin met blauwe korrel.

Lees meer

Snoeien-345.jpg

Snoeien in het voorjaar

Ook al klinkt het een beetje tegenstrijdig om in het voorjaar te snoeien, zomerbloeiende heesters zoals theerozen, vlinderstruik en hortensia ’Annabelle’ hebben veel baat bij een snoeibeurt.

Lees meer

terras-345.jpg

Terras en tuin aanleggen in het voorjaar

Eindelijk kan dat in de winter uitgetekende plan werkelijkheid worden. De aangename temperaturen in het voorjaar zorgen ervoor dat het fijn is om nu buiten bezig te zijn. Tips bij het aanleggen van het terras vind je hier!

Lees meer

ontwerpen-345.jpg

Tuin ontwerpen

Zou je graag een nieuwe tuin aanleggen, maar heb je nog geen goed ontwerp? Bekijk al onze tips en tricks bij het ontwerpen van je tuin.

Lees meer