inspiratie

Duurzaam tuinieren

Een duurzame tuin is een tuin waar in gedacht wordt aan het milieu. Denk aan voldoende regentonnen, waterdoorlatende bestrating, een groene haag en natuurlijke materialen! Bovendien zijn veel milieuvriendelijke oplossingen ook nog eens kostenbesparend.

5 tips voor een duurzame tuin

Hoe duurzaam is jouw tuin? Ga aan de slag met deze vijf tips en maak je van je tuin een slim en effectief ecosysteem. Goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Maak je tuin duurzaam

Ga zelf aan de slag

Composteren

Verse compost is een goede voedingsbron voor je tuinplanten en je hoeft je groene container minder snel aan de straat te zetten. Ga zelf aan de slag!

Organische meststof gebruiken

Organische meststoffen bestaan uit plantaardige en dierlijke afvalstoffen. Door de langzame afgifte van voedingsstoffen hebben je planten er lang plezier van.

Kippenhok maken

Kippen zijn goede afvalverwerkers en zorgen ze voor een gezellige sfeer in de tuin. En dat kippenhok? Dat maak je toch makkelijk zelf!

Water opvangen in de tuin

Stromende regen, maar ook langere periodes van droogte… We krijgen met steeds extremer weer te maken. Het is daarom goed om bewust om te gaan met water in je tuin en je tuin klimaatbestendig te maken.

Waterdoorlatende bestrating kiezen

Waterdoorlatende sierbestrating of halfverharding voorkomt overbelasting van het riool en past uitstekend in een klimaatbestendige tuin. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen bij GAMMA. We helpen je daarom een keuze te maken.

Regenpijp afkoppelen

Is je regenpijp aangesloten op het riool? Dan gaat veel van het regenwater verloren en kan het riool overbelast raken. Dat kan anders! Zorg voor een meer klimaatbestendige tuin.

Regenton plaatsen

Water is duur en kostbaar. Het is bovendien zonde om water te verspillen. Plaats een regenton en doe goed voor je portemonnee én het milieu.

Hydroblob regenwaterbuffer installeren

Een ondergrondse regenwaterbuffer of infiltratieblok zorgt voor meer opvangcapaciteit van regenwater in de tuin. Hiermee voorkom je overbelasting van het riool en zakt regenwater langzaam weg in de grond van je tuin.

Deze inspiratie komt voor in