Fiets kopen bij GAMMA

Al 15 jaar lang bewijzen Pelikaan fietsen hun kwaliteit via GAMMA. Al deze fietsen staan ook online, van een stadsfiets tot een geavanceerde e-bike. Of van een elegante damesfiets naar een stoere herenfiets: aan jou de keuze. Ontdek hieronder wat belangrijk is om de beste fiets te kopen.

Welke fiets kopen voor een ideale zithouding?

Belangrijk zijn de juiste hoogte, het aantal versnellingen en vooral: de ideale zithouding voor jou. Met een stadsfiets bijvoorbeeld heb je een hoog stuur en kan je makkelijk om je heen kijken. Dat maakt het ook veel socialer, want dan praat je makkelijk als je samen aan het fietsen bent. Fiets je vooral lange afstanden, dan heb je nood aan een sportieve zithouding zodat je urenlang comfortabel fietst zonder pijn aan je onderrug of zitvlak. Ook let je best op de mogelijkheid om fietsaccessoires zoals een spatbord en bagagedrager te monteren.

Gewone of luxe stadsfiets?

Tegenwoordig wordt er veel vaker én langer gefietst. Jij ook? Zelfs met een stadsfiets leg je makkelijk lange afstanden af, waardoor een standaard stadsfiets dan niet langer comfortabel zit. Een luxe stadsfiets, daarentegen, is uitgerust met V-brakes of hydraulische schijfremmen en heeft meerdere versnellingen. Tijdens een lange fietsdag merk je dan aanzienlijk het verschil. En ga je vaak de stad uit om heuvelachtige tochten te maken? Dan is een toerfiets de beste optie voor jou.

Altijd veilige remmen

Uit veiligheid zijn de meeste fietsen uitgerust met hydraulische schijfremmen. Dit type remmen werkt efficiënt bij alle weersomstandigheden. Deze rem herken je snel doordat deze zwaar aanvoelt, alsof het iets langer duurt om stil te staan. De nodige afstand houden is dus wel belangrijk, zeker bij elektrische fietsen.

Stalen of aluminium fiets?

Een stalen fietsframe kan tegen een stootje. Nadeel is dat het een stuk zwaarder weegt dan een aluminium fiets. Een aluminium frame roest bovendien minder snel dan staal.

Recent bekeken