Pleisterwerken kopen bij GAMMA

Mooie, gladde wanden: wat is het geheim? Wel, dat is topkwaliteit pleister en slim advies voor een supergladde afwerking. Dan zit je helemaal goed bij GAMMA. Ook al laat je de finale pleisterlaag misschien liever over aan een vakman? Dan kan je als doe-het-zelver ook zelf al aan de slag met de onderlaag. Welke pleister je best koopt, ontdek je hier.

Reparatie pleister voor beschadigde muur

Voor een degelijke reparatie van je muur heb je pleistermortel en een primer nodig. Zo kleeft je pleisterwerk ultrastevig op elke ondergrond. Let op dat deze droog, stabiel en hard is. Met een zand-kalk-cement stucmortel bekom je een extra makkelijk smeerbare spie. Door de kalk kan je de specie immers veel makkelijker gladwrijven. En elke laag die je aanbrengt, hou je best zo dun mogelijk. Hoe dunner de primerlaag, hoe beter de pleisterlaag zich nadien eraan zal vasthechten. Eventueel breng je nadien nog een afwerkpleister aan die je op dezelfde manier aanbrengt.

Pleister boven de waterkering

De waterkering is een zwart membraan dat vocht weert. Hiermee zorg je ervoor dat vocht niet kan optrekken. Aangezien pleister water absorbeert, breng je pleister dus best niet aan onder deze waterkering. Zorg ook voor een waterdichtende onderlaag onder de tegels in jouw inloopdouche. Pleister gaat water tegen, maar is daarom niet waterdicht! Of is je ondergrond er echter heel slecht aan toe? Overweeg dan gipsplaten, want anders heeft bepleisteren geen zin.

Pleisterwerken bestellen

Voor elke klus heb je specifiek bouwmateriaal nodig. Hiervoor is het type ondergrond belangrijk, evenals de vochtigheidsgraad in de ruimtes. Snel een offerte aanvragen? Dan voert een GAMMA stukadoor je pleisterwerken uit, voor perfect gladde oppervlakken.

Recent bekeken