Pleisterwerken

Pleisterwerken kopen bij GAMMA

Mooie, gladde wanden: wat is het geheim? Wel, dat vind je GAMMA: voor het juiste advies zit je hier immers altijd goed. Ook al laat je de finale pleisterlaag misschien liever over aan een vakman? Dan kan je als doe-het-zelver ook zelf al aan de slag met de onderlaag. Hieronder alvast een paar belangrijke tips.

Een beschadigde muur opnieuw bezetten?

Dan heb je naast pleistermortel ook een primer nodig. Zo kleeft je pleisterwerk ultrastevig op elke ondergrond. Let op dat deze droog, stabiel en hard is. Hierbij een aantal extra tips:
- Met een zand-kalk-cement stucmortel bekom je een extra makkelijk smeerbare spie. Door de kalk kan je de specie immers veel makkelijker gladwrijven.
- Elke laag die je aanbrengt, hou je best zo dun mogelijk. Hoe dunner de primerlaag, hoe beter de pleisterlaag zich nadien eraan zal vasthechten. Eventueel breng je nadien nog een afwerkpleister aan die je op dezelfde manier aanbrengt.

Pleister boven de waterkering

De waterkering is een zwart membraan dat vocht weert. Hiermee zorg je ervoor dat vocht niet kan optrekken. Aangezien pleister water absorbeert, breng je pleister dus best niet aan onder deze waterkering.
Zorg ook voor een waterdichtende onderlaag onder de tegels in jouw inloopdouche. Pleister gaat water tegen, maar is daarom niet waterdicht!
Of is je ondergrond er echter heel slecht aan toe? Overweeg dan gipsplaten, want dan heeft bepleisteren geen zin.

Advies-op-maat bij pleisterwerken?

Voor elke klus heb je specifiek bouwmateriaal nodig. Hiervoor is het type ondergrond belangrijk, evenals de vochtigheidsgraad in de ruimtes. Daarom kan je beroep doen op een GAMMA vakman, zodat je persoonlijke service krijgt. Zo ben je meteen zeker van het juiste advies én een slimme aankoop.

Recent bekeken