Lijmen en afkitten bij GAMMA

Er bestaat geen “alleslijm” of universele afdichtingskit. In de praktijk heb je vier soorten lijmen en een afdichtingskit voor elk type klus. Ontdek in de webshop de belangrijkste soorten afkitten en lijmen bij elke ondergrond voor de meest krachtige hechting.

Krachtige lijmen

De eerste soort lijm is krachtige secondelijm en dient om kleine, effen oppervlakken te verlijmen, zoals een handgreep aan een kast. Contactlijm, daarentegen, is geschikt voor het verlijmen van grotere en flexibele materialen zoals leder of rubber. Dan heb je ook lijmen voor specifieke ondergronden, zoals glas, hout en specifieke plastics zoals afvoerbuizen of tegellijm. De vierde categorie is opvullijm, of beter gekend als opvulpasta. Hiermee vul je gaten op in binnenmuren. Voor buitenmuren zijn siliconen soms de beste optie om scheuren in de gevel op te vullen. Bij opvulmiddelen is PU-schuim het meest universeel: daarmee kan je de meeste voegen, scheuren en naden eenvoudig dichten, vullen én isoleren op verschillende ondergronden, zoals steen, hout, beton, kunststof, glas, metselwerk en metaal. Extra voordelen mooi meegenomen dus! Bij GAMMA ontdek je alles om zelf aan de slag te gaan met lijmen en monteren.

Afkitten

Koop je liever een afdichtingskit? Dan vind je een aparte bouwkit, sanitairkit of schilderkit in het assortiment afkitten. Ook vind je de nodige accessoires zoals een kitpistool.

Lijmen en afkitten eenvoudig bestellen

In de webshop vind je naast de juiste lijmen en afkitten ook de nodige lijmaccessoires. Koop bijvoorbeeld speciale handschoenen die je beschermen tijdens het lijmen. En gebruik je tweecomponentenlijm, dan schaf je best ook schuurpapier aan om de ondergrond eerst grondig te schuren.

Recent bekeken