Kranen

Kranen kopen bij GAMMA

Een klein kraantje aan je achtergevel hoeft niet op te vallen, maar is wel heel erg praktisch als je buiten water nodig hebt. Kranen in je keuken of aan je bad zijn echter een manier om je woonruimte esthetisch af te werken. Waar een kraan noodzakelijk is voor wateraanvoer, breng je tegelijk stijl aan in je badkamer en keuken.

Thermostaatkraan of mengkraan

Een mengkraan of thermostatische kraan: wat is de beste keuze? Voor de beste keuze ga je daarom even na voor welke ruimtes je een kraan wilt kopen. Heb je binnen bijvoorbeeld enkel koud of warm water nodig, dan is een mengkraan de beste optie. Dat is bijvoorbeeld het geval in de keuken. Je hebt niet altijd water nodig aan eenzelfde temperatuur. In de badkamer is dat net wel het geval en is een thermostaatkraan aangewezen. In deze kraan zit namelijk een thermostaat waarbij je de temperatuur eigenhandig kunt regelen. Meestal is 38° C een aangenaam warme temperatuur. Zo weet je altijd precies aan welke temperatuur het water uit je kraan zal stromen. Op deze manier bestaat er dus geen gevaar om jezelf of anderen te verbranden. Met kinderen is het aangewezen om douchekranen te kopen die beschermen tegen te hoge temperaturen. Zo’n kraan draagt dus sterk bij aan ieders comfort in de badkamer. En tot slot bespaar je zo heel wat aan water, omdat je het water niet nodeloos hoeft te laten stromen om de gewenste temperatuur te krijgen.

Stijlvolle kranen in je badkamer en keuken

Terwijl een thermostatische badkraan bijzonder vele voordelen biedt, biedt GAMMA ook luxueuze mengkranen. Heb je bijvoorbeeld een landelijke stijl, dan dragen deze kranen bij aan het authentieke karakter. Je vindt verschillende afwerkingen in chroom, inox, metaal, goud, zilver en zwart. Ben je graag bezig in je keuken, dan hecht je veel belang aan een functionele keukenkraan die tegelijk een eye-catcher is. Met de juiste wandtegels en keukenverlichting is het heel aangenaam koken aan je werkblad en fornuis. Kies uit alle soorten keukenkranen en laat je verrassen door diverse opties voor keukenprofessionals zoals een sproeikop.

Waterbesparende kraan met vier spaarstanden

Wil je nog meer besparen op water? Dan koop je best een thermostaatkraan met een extra spaarstand. Bij GAMMA heb je hierbij keuze uit vier spaarstanden. De eerste optie is de eco-click: dit is een ingebouwde weerstand waardoor je de kraan niet direct op de hoogste straalstand zet. De instelbare doorstroombegrenzer is een kunststof ring die minder water laat doorstromen, maar wel met dezelfde kracht aan waterstralen. Deze begrenzer is geschikt voor je keukenkraan of lavabokraan. Met een knopje aan de zijkant kan je dus zelf de doorvoersnelheid van het water op elk moment controleren. Zo verbruik je makkelijk tot de helft minder water! Een derde optie is een waterbesparende straalregelaar of “perlator” die vaak in bad of douche wordt toegepast. Zoals de naam zelf al zegt, regel je de kracht van de waterstralen. Nu hoef je echter niet te vrezen dat onder de douchekraan slechts een miezerig straaltje water doorstroomt. De straalregelaar voegt warme lucht toe aan de waterstraal, zodat de stralen even krachtig aanvoelen. En in je toilet bespaar je liters water met de waterbesparingsknop.

Je kraan makkelijk vervangen?

In je GAMMA webshop kan je aparte kraanonderdelen kopen. Je kraan eigenhandig vervangen of een nieuwe mengkraan installeren doe je dus heel makkelijk met de installatievideo’s voor kranen.

Recent bekeken