Plinten als finishing touch voor je vloer

Een vloer met of zonder plint biedt een totaal verschillende uitstraling. Bij een vloer die uitzet of krimpt, heb je plinten nodig om de overgang tussen vloer en muur te bedekken. Maar zelfs al heb je geen plinten nodig, zoals bij een vinylvloer of laminaat, toch zijn plinten ook dan het overwegen waard. We hebben namelijk zowel strakke als luxueuze plinten die elk interieur tot klasse omtoveren. Laat je vooral inspireren met onderstaande kooptips.

De juiste plint kiezen

Houten plinten zijn het meest populair, omdat hout tijdloos is. Je kan ook kiezen voor pvc-plinten als je naast een mooie uitstraling de plinten ook mooi wilt houden. Je plinten makkelijk reinigen bespaart je dus heel wat moeite. Keramiek plinten zijn daarom uiterst geschikt in de keuken: hardnekkige vlekken schuur je er makkelijk af zonder krassen te maken. Hetzelfde geldt voor je parketvloer: ook dan kies je best voor stevige houten plinten waarop je niet kan krassen (zoals dennenhout).

Renovatieplinten

Met renovatieplinten bezet je makkelijk bestaande plinten. Dat bespaart je tijd om de oude plinten te verwijderen en vermijden dat je bestaande vloer beschadigd wordt. Op basis van de ondergrond kies je de passende lijm om de plinten te monteren.
Let erop dat de diepte van je renovatieplinten voldoende dik zijn om de bestaande plint te bedekken. Hou er ook rekening mee als je kabels en stopcontacten kunt wegwerken met behulp van plintaccessoires.

Nieuwe look voor je plint?

Wat als je later een ander kleurtje wilt? Kies dan voor plinten die je eenvoudig een ander kleurtje kunt geven. Hou je van geverfde muren, dan zijn deze plinten jouw beste keuze. Een plint in bijna dezelfde kleur geeft je interieur eenvoudigweg net dat tikkeltje extra.

Pvc-plinten: 100% recycleerbaar

Pvc heeft een levensduur van meer dan 40 jaar en is bovendien 100% recycleerbaar. Niets van het materiaal gaat dus verloren en is daarom jouw meest duurzame keuze.

Alle plinten eenvoudig bestellen

Vergelijk eenvoudig alle soorten plinten in de webshop. Bestel je vandaag voor 21.00 uur, dan heb je morgen alles voor je vloer in huis.

Recent bekeken