Vloerbenodigdheden kopen bij GAMMA

In de GAMMA-webshop vind je werkelijk alles voor je vloer: van aanleg tot onderhoud en bescherming. Al jaren zijn we jouw bouwspecialist en geven we graag het beste advies om zelf aan de slag te gaan met je vloer. Vertrouw op onze expertise en geniet jarenlang van een stralende vloer!

Perfecte betonplaat

Doorheen de jaren verschijnt slijtage aan het beton. Scheuren, gaten of kieren herstel je makkelijk met betonreparatiemiddelen. Zo werk je alle oneffenheden weg. En een perfecte betonplaat is niet overdreven: het is heel belangrijk dat je oppervlak egaal droogt zodat bijvoorbeeld geen bolvorming ontstaat. Na het drogen zijn er altijd kleine barsten die je zorgvuldig opvult. Hiervoor wordt epoxymortel vaak toegepast, al vind je zeer veel soorten metselspecie in de GAMMA-webshop. We adviseren je om de meest geschikte egalisatie en chape te kopen. Bespaar bovendien geld uit als je nog geen betongereedschap in huis hebt zoals een triplaat of betonmolen. Met dit huurgereedschap voor steen en beton hoef je dus geen grote aankoop te doen.

Het geheim van een krachtige tegellijm

Tegels hechten zich heel sterk bij het gebruik van een krachtige tegelprimer en een tegellijm die specifiek ontwikkeld is voor beton, zandcement, stucwerk, gipsplaten of tegel over tegel. Een kapotte tegel makkelijk vervangen of tegels lijmen: ontdek hoe je stap voor stap zelf aan de slag gaat.

Poederlijm of pastalijm?

Naast de soort ondergrond hangt de keuze van tegellijm ook af van het soort tegel. Zo heb je verschillende lijmen voor vloer- of wandtegels die je buiten of binnen plaatst. Betegel je een wand, dan gebruik je pastalijm, omdat deze lijm weinig druk aankan. Ideaal om dus je douchewand te betegelen. Groot voordeel van pastalijm is dat je deze kant-en-klaar kunt kopen. Naast pastalijm is ook poederlijm een optie, geschikt voor zowel wanden als vloeren. Deze poederlijm is makkelijker toepasbaar: je mag er druk op zetten en het zorgt ervoor dat je tegels heel goed uitdrogen.
Omdat vloertegels meer tijd nodig hebben om te drogen, is poederlijm dus ideaal. Alleen koop je poederlijm niet kant-en-klaar, maar stel je deze zelf eerst samen met een menger. Ga je buiten tegelen, dan heb je altijd poederlijm nodig – omdat pastalijm enkel voor binnen geschikt is. Belangrijk: een voorstrijkmiddel is soms een verstandige keuze. Hierdoor zuigt de ondergrond minder en hecht de tegellijm zich beter. Je hoeft enkel nog een voorstrijk te kiezen op basis van de ondergrond.

Recent bekeken