2 resultaten
Portulaca potmaat 23 cm Portulaca potmaat 23 cm ecoCheque
Bloeiperiode: Maart Bloeikleur: Wit Hoogte na één jaar: 1cm
De portulaca is een éénjarige plant voor in de border, een pot, hangpot en plantenbak. Hij kan ook prima in een rotstuin gepland worden of als bodembedekker aangeplant worden. D... De portulaca is een éénjarige plant voor in de border, een pot, hangpot en plantenbak. Hij kan oo...
11.
99
15.99
Promo nog 8 dagen geldig
Alleen in de winkel te koop
Bekijk alles in aloë vera

Kamerplanten kopen bij GAMMA

Kamerplanten kopen, dat doe je om van een huis een thuis te maken. Een beetje groen in huis zorgt voor een levendige uitstraling. Bovendien helpen kamerplanten ook het interieur beter tot hun recht te komen en tellen ze nog een aantal andere belangrijke voordelen. Toch blijkt de keuze voor geschikte kamerplanten lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Zo houd je maar beter rekening met de kenmerken van jouw interieur. Wij geven ons aanbod aan kamerplanten online weer en voorzien jou van een woordje uitleg.

Een fleurig huis met kleine en grote kamerplanten

Ongeacht of het nu gaat om kleine of grote kamerplanten: ze fleuren het huis op. Het is een ideale decoratie voor jouw woning en het schept ook een levendig gevoel. Onderzoek toont aan dat mensen een huis met planten veel gezelliger en warmer vinden. Het is wel belangrijk om niet te overdrijven met kamerplanten. Anders loop je het risico dat jouw huis er kitscherig uitziet. Pas de keuze tot slot aan in functie van jouw stijl. In een industriële stijl kies je bijvoorbeeld voor stoere planten, zoals een cactus of een anthurium. Zweer jij eerder bij een bohemian interieur? Kies voor deze stijl tussen kamerplantsoorten als bloeiplanten en -bloemen. Onder andere potrozen en orchideeën doen het hier goed.

Kijk verder dan de soorten kamerplanten

Niet alleen de kamerplanten moeten aansluiten bij het interieur, ook de bloempot moet dat doen. Bovendien moet de bloempot ook nog eens goed staan met de plant. Dat maakt het er niet eenvoudiger op. Tip: voor een strak interieur kies je voor kunststof potten of voor potten op basis van fiberglas. Ook potten met rechte hoeken doen het hier goed. Houd wel rekening met de afmetingen van de ruimte. In een ruime kamer mag een pot al snel vijftig centimeter hoog zijn, maar in een kleinere kamer beperk je dat tot maximaal veertig centimeter.

Bekijk nog even deze video over het planten van narcissen in het gazon. Ideaal om ze later een plaatsje te geven in de woonkamer. Lees dan wel eerst onze algemene tips voor het planten van bloemen. Klaar om jouw planten in huis te halen? Kom ze dan kopen bij een van de GAMMA-winkels bij jou in de buurt. Of bestel je kamerplanten gemakkelijk online. Besteld voor 21.00 uur? Dan heb je ze morgen al in huis.

Recent bekeken