inspiratie

Je tuin onderhouden

Wil je jarenlang tuinplezier? Dan is een gezonde grond erg belangrijk. De juiste meststoffen zorgen er voor dat je planten, bloemen en zaden nog mooier groeien. Ga zelf aan de slag met deze tips!

Mulchen

Wat is mulchen precies en waarom zou elke tuinier het moeten doen?

Lees meer

Bladluizen bestrijden

Hoe kun je bladluizen bestrijden en zoveel mogelijk voorkomen? Lees onze tips!

Lees meer

Onkruid verwijderen tussen tegels

Ontdek tips hoe je onkruid tussen tegels effectief kunt bestrijden én voorkomen.

Lees verder

Je tuin bemesten

Organische meststof gebruiken

Organische meststoffen bestaan uit plantaardige en dierlijke afvalstoffen. Door de langzame afgifte van voedingsstoffen hebben je planten er lang plezier van.

Composteren

Verse compost is een goede voedingsbron voor je tuinplanten en je hoeft je groene container minder snel aan de straat te zetten. Ga zelf aan de slag!

Tuingrond verbeteren

Na verloop van tijd kan de grond in je tuin verharden en minder vruchtbaar worden. Ontdek hoe je jouw grond opnieuw gezond maakt.

Bemesten met roze korrel

Roze korrel is een meststof die rijk is aan voedingsstoffen en een snelle werking heeft. Geef het vooral planten die behoefte hebben aan een oppepper.

Bemesten met blauwe korrel

Blauwe korrel is een meststof die lang doorwerkt. Zowel je groenten als sierplanten worden er blij van. Strooi blauwe korrel in je tuin of bij planten in potten.

Tuin sproeien

Met een sproeier verspreid je het water over de verschillende delen van je tuin. Het is vooral handig voor het bewateren van een gazon.

Ongedierte in je tuin bestrijden

Plagen en ongedierte in de tuin zijn van alle tijden, of het nu om een slakkenplaag gaat, een bladluisaanval of een buxusschimmel. Zo pak je ziektes en ongedierte aan!

Buxusmot bestrijden

De buxusmot is op steeds meer plaatsen actief. Waar eerst mooie groene buxushaagjes stonden, oogt het nu dor, droog en kaal. Hoe de buxusmot bestrijden? Zo!

Slakken bestrijden

Slakken in de tuin kunnen tot behoorlijk wat frustratie leiden. Gelukkig zijn huisjesslakken en naaktslakken goed te bestrijden en voorkomen.

Mieren bestrijden

Mieren zijn onschuldige dieren, maar als ze veroorzaken lelijke hoopjes zand in je gazon of terras. Mieren bestrijden kan op verschillende manieren.

Ongedierte bij rozen bestrijden

Geen rozen zonder doornen, maar ook niet zonder ongedierte. Een mooie gezonde tuin begint bij het herkennen van de plagen en ziekten die kunnen opduiken.

Ongedierte bij coniferen bestrijden

Wees ongedierte te slim af en weet wat de eerste tekenen van een probleem kunnen zijn. Zo voorkom je de meeste plagen bij coniferen.

Mollen bestrijden

Mollen kunnen in een razend tempo je complete tuin omploegen. Met een mooie plantenborder of een strak gazon houdt de mol geen rekening.

Deze inspiratie komt voor in