Toon meer Toon minder
  • AGROFINO
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Potgrond

26 resultaten
Bekijk de TOP 10

Potgrond kopen bij GAMMA

Bloemen en planten zetten hun voeten liefst in een goede potgrond. Zo nemen ze makkelijk water en voedingsstoffen op. Het is bovendien fijn tuinieren als je er zelf mee aan de slag gaat om zaailingen in potjes te planten en planten te verpotten. Maar hoe de juiste potgrond kiezen? Wel, hieronder vind je meteen welk soort potgrond je nodig hebt.

Soorten potgrond

De plantensoort bepaalt het soort potgrond. Azalea’s en hortensia’s voorzie je van potgrond voor heideplanten. Ook voor orchideeën is er speciale "potgrond" - want deze bestaat voornamelijk uit turfblokjes en niet uit aarde. Je favoriete planten en bloemen verpot je dus met de meest ideale voedingsstoffen. Mediterraanse planten, buxus of gazon houden water lang vast en dat vraagt telkens om een specifieke potgrond. Voor “makkelijke” buitenplanten volstaat universele potgrond. Daar gaan jouw bloem- en plantenbakken snel weer van stralen.

Biologische of universele teelaarde

Naast planten en bloemen kweek je misschien ook kruiden, groenten of heb je gewoon een mooie bessenstruik waar je ’s zomers graag van smult. Voor het kweken van kruiden, biologische landbouw en moestuinen is biologische potgrond altijd aangeraden. Dan heb je een veilige teelt die geschikt is voor consumptie.

Potgrond online bestellen

Naast zaai- en stekgrond vind je in de webshop ook bodemverbeteraars. Zo is blonde turf bijvoorbeeld geschikt om de structuur van je bodem te verbeteren. En bodembedekkers zijn ook erg welkom als je onkruid wilt tegengaan. Cacaotoppen en sierschors bijvoorbeeld beschermen de bodem en onderdrukken de groei van onkruid. Bij GAMMA is tuinonderhoud eenvoudig. Bovendien: je plantenborder ziet er dan heel mooi uit. Bij GAMMA kan je vele soorten potgrond en meststoffen met ecocheques kopen. Mooi meegenomen!

Recent bekeken