stappenplan

Kleine tuinklussen uitvoeren

Je tuin aantrekkelijk houden doe je eenvoudig zelf. Met enkele kleine klussen behoud jij dat groene gazon en die welgevormde struik. Ga aan de slag met deze tips en geniet het hele jaar door van je tuin!

Gazon kalken

Wil je een frisgroen gazon zonder mos, dan is het zeker nodig om je gazon eens per jaar te bekalken. Strooi kalk in de winter over je gazon.

Bekijk het stappenplan

Gazon bemesten

Een gazon bemesten is bittere noodzaak. Door het keer op keer te maaien raakt de grasmat uitgeput. Met deze tips blijft jouw gras groen.

Bekijk het stappenplan

Gazon verticuteren

Na de winter is het vaak even schrikken: de voorheen zo strakke grasmat zit opeens vol met mos. Verhelp dit probleem door je gazon te verticuteren.

Bekijk het stappenplan

Mos verwijderen

Mos in het gazon bestrijden doe je door te verticuteren of door een antimosmiddel te gebruiken. Maar nog beter is om mosgroei in je gazon te voorkomen. Ontdek hier hoe je dat doet.

Bekijk het stappenplan

Snoeien

Mooie welgevormde struiken en bomen verdienen regelmatig een snoeibeurt. Bij de ene soort is dat in het voorjaar, terwijl de andere het najaar verkiest of ergens tussenin. Ontdek onze snoeitips.

Bekijk het stappenplan
Dit stappenplan komt voor in