stappenplan

Muur isoleren

Een woning met goed geïsoleerde buitenmuren houdt warmte beter vast en zorgt voor een comfortabelere en energiezuinige woning. Zelf je muur isoleren? Van geluid tot warmte-isolatie, ontdek hoe je dit moet doen en wat muurisolatie jou kan opbrengen!

Muur isoleren: aan de slag!

Welke muur ga je isoleren? Langs binnen of buiten? Ontdek meteen het stappenplan waarmee jij jouw muur wilt isoleren:

Buitenmuur langs de binnenkant isoleren

Het is makkelijk en energiebesparend om je muur langs de binnenkant te isoleren. Zeker als je jouw woning renoveert, behoort deze klus tot een van de belangrijkste op jouw lijstje. Wil je vooral je muur isoleren tegen geluiden van je buren? Isoleer dan bijvoorbeeld jouw tussenmuur voor een ideale akoestiek. GAMMA toont je in 9 stappen hoe je met een voorzetwand je muur eenvoudig langs binnen isoleert.

Bekijk het stappenplan

Binnenmuur isoleren

Je binnenmuur isoleren? Met isolatie langs de binnenzijde van je muur is het sneller warm in de winter en gaat er minder warmte verloren. Een geïsoleerde binnenmuur heeft ook een akoestisch voordeel. In dit GAMMA-stappenplan lees je hoe je een wand isoleert tussen een verwarmde en onverwarmde ruimte. Je gebruikt hierbij minerale wol: isolatiemateriaal met uitstekende geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen!

Bekijk het stappenplan

Muur isoleren met glaswol

In dit filmpje tonen we hoe je met een houten frame en glaswol een hele zolderverdieping inpakt. Glaswol is thermisch isolerend, geluidsabsorberend en onbrandbaar. Trek vooraleer je met isolatie aan de slag gaat beschermende kledij en schoenen aan. Samen met GAMMA isoleer jij in een mum van tijd jouw muur!

Bekijk het stappenplan

Checklist: je muur isoleren

Na je dak gaat de meeste warmte verloren door kieren en spleten in slecht geïsoleerde muren: tot wel 20% van alle binnenwarmte. Maak je woning energiezuiniger dankzij een goede isolatie van je muren.

Checklist downloaden

Muur laten isoleren

Wil je grote isolatiewerken doorvoeren zoals het isoleren van een spouwmuur of het impregneren van een gevel? Dan kan je steeds beroep doen op de isolatiespecialist van GAMMA.

Boek een vakman
Dit stappenplan komt voor in