stappenplan

Hoe hang ik vouwgordijnen op?

Vouwgordijnen zijn een klassieke, maar stijlvolle optie om de zon uit je leefruimtes te houden. Bovendien kan je ze simpel zelf op de juiste plaats hangen. Het enige dat je daarvoor moet doen? Dit stappenplan van GAMMA volgen!

Stap 1 - Kies je vouwgordijnen
stap 1

Kies je vouwgordijnen

Als eerste moet je natuurlijk weten welke vouwgordijnen je precies wil. In het assortiment van GAMMA vind je zowel de standaardmaten als op maat gemaakte gordijnen terug.

Bekijk het assortiment
Stap 2 - Positie montagesteunen bepalen
stap 2

Positie montagesteunen bepalen

Bepaal de positie van de bijgeleverde montagesteunen op de muur met een meter en teken ze af met een potlood. Zorg daarbij dat je de steunen symmetrisch op de muur verdeelt. Afhankelijk van de breedte van je vouwgordijn heb je twee, drie of vier montagesteunen nodig.

Stap 3 - Montagesteunen bevestigen
stap 3

Montagesteunen bevestigen

Afhankelijk van het soort muur bevestig je de montagesystemen met een schroevendraaier of schroefboormachine op je wand. Bij gipsplaten moet je bijvoorbeeld wat voorzichtiger zijn dan met een bakstenenmuur. Je kan kiezen om de montagesystemen in of op de dag te monteren.

Stap 4 - Vouwgordijn monteren
stap 4

Vouwgordijn monteren

Klik het vouwgordijn voorzichtig op de montagesteunen.

Stap 5 - Koordafstand bepalen
stap 5

Koordafstand bepalen

Plaats het vouwgordijn opgetrokken op de gekozen plaats en meet de juiste lengte af. Doe dat vanaf de vensterbank tot aan de onderkant van het vouwgordijn. Tel bij die gemeten afstand nog ongeveer 5 cm en je hebt de juiste - bovendien kindveilige - koordafstand bepaald.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (2)

Meer klusadvies

gordijnen-wassen-gamma
Hoe maak ik mijn gordijnen of lamellen schoon? stappenplan
gordijnen-ophangen-gamma
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
rolgordijnen-ophangen-gamma
Hoe hang ik een rolgordijn op? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in