Sanitair aansluitmateriaal kopen bij GAMMA

Vandaag willen we een pak meer comfort in onze badkamer. Meer kranen in de douche, een groot ligbad en twee grote wastafels. Of een toilet op elke verdieping. Daarom is het belangrijk om je sanitair hierop te voorzien. Lees hieronder belangrijke kooptips voor een beter gebruik van je sanitaire installatie. Meer dan de helft van alle Vlamingen installeert zelf zijn sanitair, waarom jij ook niet?

Sanitair renoveren? Dat zijn extra voordelen

Geniet bij GAMMA van keurmerken zoals KIWA. Voor hoogwaardige buizen koop je het KIWA-keurmerk dat tot de wereldwijde top-20 behoort op het gebied van testen, inspectie en certificering. Via de handige webshop selecteer je het type buizen dat je precies wenst. Dat zijn doorgaans flexibele meerlagenbuizen. Deze zijn bijzonder duurzaam, veel veiliger en gezonder ook dan de koperen leidingen van vroeger. Tot slot biedt GAMMA ook de meest innovatieve buizen aan. Deze herken je aan hun grijze kleur. De wanden zijn extra geïsoleerd om warmteverlies tegen te gaan. Op termijn zal deze buis de standaard zijn en de rode buizen vervangen.

Thermostatische radiator

Niet elke radiator bezorgt je dezelfde soort warmte, zelfs niet als twee verschillende radiatoren bijvoorbeeld over hetzelfde vermogen beschikken. Zo is er een heel duidelijk verschil tussen gevoelswarmte via een klassieke radiator of via stralingswarmte zoals infraroodverwarming (bij infrarood heb je geen centrale verwarming nodig). Voordeel is dat je in beide klassen energiezuinige radiatoren vindt en dat ze beide als thermostatische radiator werken: je controleert met de radiatorknop zelf welke temperatuur je in de badkamer wenst. En dat betekent: geen enkel warmteverlies.

Sanitair aansluitmateriaal bestellen

In de GAMMA webshop koop je flexibele waterleidingen waarmee je makkelijk bochten maakt en ze samenbundelt in een koker. Blauw zijn de buizen voor koud water, rood voor warm water. Goed om weten: de grijze, geïsoleerde meerlagenbuizen worden de norm bij de nieuwe bouw- en renovatiewetgeving. Voor bad en douche kies je afvoerbuizen van 50 mm diameter, voor het toilet minimum 90 mm. De zwarte polyethyleendarm dient om grondwater te leiden. Met buisisolatie en minerale wol bescherm je de buizen tegen warmteverlies en zorg je ervoor dat je in huis geen water doorheen de buizen hoort lopen. Nadien scherm je het geheel af met isolerende afschermplaten. Je vindt alle soorten sanitair zoals een radiatorknop, collector, stopkraan en thermostatische radiatorkraan.

Maak je huis duurzaam, woon bewust en bespaar

Je merkt het aan alle hogergenoemde voordelen: je huis duurzaam maken begint bij GAMMA. Met een betere installatie van je sanitair heb je dus zelf ook al een enorme impact op je energieverbruik. Daarom is ook een warmtepompboiler in je badkamer ook de meest energiezuinige oplossing om water te verwarmen. Bovendien is deze boiler een warmwatertoestel met voldoende debiet (het aantal liter per minuut) dat voldoet aan de eisen van een hedendaagse badkamer. En zo geniet je nog steeds elke dag bewust van de extra euro’s die je in je zakken steekt, omdat je niet langer energie verspilt.

Recent bekeken