Toiletten

Toilet kopen bij GAMMA

Als je een toilet koopt, wil je vooral een comfortabele wc-bril. Of een moderne hangtoilet waar je makkelijk onder poetst. Daarnaast zijn er nog andere tips waarmee je best rekening houdt bij de aankoop van je wc. Ontdek ze hieronder.

Waterafvoer van je toilet

Een eerste tip gaat over het belang van je waterafvoer bij de aankoop van je wc. Bij een bestaande woning is er bijvoorbeeld al een waterafvoer, terwijl je in een nieuwbouw kiest of je deze in de muur of vloer wilt. Bij een hangtoilet is dan bijvoorbeeld een waterafvoer via de muur nodig. Kies je voor een klassieke wc met stortbak, dan kan je zelf kiezen hoe je deze best aan de afvoer koppelt.

Soorten toiletten

Naast de waterafvoer zijn de hoogte en diepte van je toiletruimte belangrijk. Heb je voldoende ruimte, dan kan je kiezen voor een standaard toilet. Hierop kan je een universele wc-bril plaatsen en deze biedt veel comfort.
Heb je weinig ruimte? Dan kies je voor een compact toilet. Bij dit type toilet is de toiletdiepte minder, waardoor je plaats bespaart.
Standaard is een toiletafwerking wit, al hoeft dat zeker niet altijd zo te zijn.
Een hoog of verlengd toilet is meest aangewezen als je wat moeilijker te been bent. Met ergonomische accessoires kan je een toiletbezoek vergemakkelijken dankzij vaste handgrepen, een veiligheids- of antislipmat. In je GAMMA webshop heb je naast het model ook ruime keuze uit verschillende kleuren en design. Een hangtoilet met inbouwreservoir vind je bijvoorbeeld moderner en praktischer dan het klassieke model met een zichtbare stortbak.

Volledig toilet en lavabo

Tot slot de belangrijkste tip: koop je een volledige set, dan kan je een wc kopen aan de meest scherpe prijzen. Met een volledige toiletset ben je er namelijk zeker van dat de zitting, toiletpot, reservoir en spoelknoppen bij elkaar passen. Ook kan je een toiletlavabo kiezen om je toiletruimte volledig zelf in te richten. Bij GAMMA vind je bijhorende badkamer- en toiletbenodigdheden, zoals spiegels, vuilbakjes, matten en wc-borstels. Toiletten kan je meestal met ecocheques kopen en je vindt er professionele merken als Geberit en Van Marcke GO.

Recent bekeken