Boiler kopen bij GAMMA

Met een boiler tot € 500 jaarlijks besparen? Dat kan. In het assortiment boilers vind je bij GAMMA diverse groottes, opslagcapaciteiten en energieklassen. Ontdek welke boiler het best bij je woning past en welke voordelen je hebt bij A-klasse boilers.

Voordelen bij een elektrische boiler

Een elektrische boiler zorgt altijd voor een hogere energiefactuur als je het toestel altijd op laat staan. Verwarm je echter enkel water als je de afwas gaat doen of een bad neemt, dan komt het alweer een stuk goedkoper uit. De beste aankoop doe je bij een combinatie, zoals de Van Marcke elektrische keukenboiler in de A-energieklasse. Zo heb je met een tank van 10 L bijvoorbeeld heel snel warm water en toch een lage energiefactuur. Bovendien bespaar je nog eens extra op energie als je de elektrische boiler zo dicht mogelijk bij de kranen plaatst. Hoe groter de af te leggen afstand van water, hoe meer kans op energieverspilling. Slim dus om dit meteen vanaf je installatie aan te pakken. Zo plaats je een keukenboiler bij voorkeur meteen onder de gootsteen.

Voordelen bij een doorstroomboiler

Een doorstroomboiler slaat zelf geen water op, omdat het geen reservoir heeft. Voordeel is dus dat je niet hoeft te wachten tot wanneer het water opgewarmd is. Bovendien is het ook hygiënischer, omdat het water geen kans heeft om stil te blijven staan. Bij Van Marcke doorstroomboilers heb je ook A-klasse modellen. Een doorstroomboiler of geiser koop je vooral als je dagelijks heel weinig warm water nodig hebt. Want, bij het opwarmen verbruikt het toestel namelijk meer energie omdat het water sneller opgewarmd wordt. Nochtans is dit de moeite waard, omdat je bij een doorstroomboiler nooit zonder warm water kunt vallen. Bij een elektrische boiler moet je daarentegen een poosje wachten als je warm water opgebruikt is, omdat de tank zich eerst nog moet vullen.

Bespaar jaarlijks tot € 500 met een warmtepompboiler

De warmtepompboiler maakt gebruik van de omgevingslucht om je water op te warmen én om hiervoor dus energie op te wekken. Zo’n toestel is heel energiezuinig, waardoor je jaarlijks tot wel € 500 kunt besparen. Het is dus veruit de meest energiezuinige boiler, omdat het restwarmte recupereert die anders verloren gaat in je woning. Een warmtepompboiler is ook de meest geschikte als je een grote woning hebt met verschillende plaatsen om water af te nemen. Dit type boiler is heel eenvoudig aan te sluiten. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te steken. De meeste energie wordt namelijk al uit de omgevingslucht onttrokken. Of je kan deze warmtepompboiler als extra energiebesparing laten werken op zonnepanelen. Ontdek de Ariston warmtepompboilers uit de A-energieklasse.

Boiler en accessoires bestellen

Naast de boiler koop je ook alle bijhorende accessoires, zoals een drukteregelaar of thermostaat. Bij een bestaande boiler volstaat het dan vaak om met een nieuw hulpstuk het oude te vervangen en je boiler werkt opnieuw. Zijn de onderhoudskosten te groot, dan koop je best een energiezuinige boiler. Een investering in een warmtepompboiler win je dus in 2 – maximum 3 – jaar al terug.

Je energie controleren heeft zo z’n voordelen

Warm water heb je het hele jaar nodig. Want, een warme douche of verwarmde woning is onmisbaar comfort. Alleen is water verwarmen soms duur en loopt tot je energiefactuur vaak op tot 25 %, alleen al voor het opwarmen van water. Dat is toch té veel? Druk deze kosten daarom meteen vanaf de installatie dankzij energieklasse A-toestellen, zoals een warmtepompboiler. Ook het besparen op water start meteen vanaf je aankoop! Bij GAMMA houden we comfort hoog, de facturen daarentegen zo laag mogelijk. Extra voordeel is dan dat je niet altijd stil hoeft te staan bij je eigen verbruik. Laat de energiezuinige toestellen dit in jouw plaats doen.

Recent bekeken